Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Genije
Genije

U bioskopima: Genije

Od 8. decembra u domaćim bioskopima prikazivaće se biografska drama „Genije“.

Od dobitnika Oskara, scenariste Džona Logana (Gladijator, Avijatičar, Hugo, Skyfall) stiže film o kompleksnom prijateljstvu i transformaciji profesionalnog odnosa između svetski poznatog književnog urednika Maksvela Perkinsa (koji je otkrio F. S. Fitcdžeralda i Ernesta Hemingveja) i književnog giganta Tomasa Vulfa.

Saznaćemo kako je nastao klasik svetske književnosti, roman „Pogledaj dom svoj, anđele“, u Njujorku, dvadesetih godina prošlog veka.

Urednik izdavačke kuće „Scribner’s Sons“, Maks dobija haotično napisan tekst na pet hiljada strana tada nepoznatog Tomasa. Čim je počeo da čita delo shvatio je da je pisac genije. Tokom rada na verziji koju će da objave bore se sa svakom rečenicom u knjizi ali istovremeno postaju bliski što će biti sumnjivo njihovim suprugama.

Kada knjiga bude konačno objavljena Tomas Vulf postaje paranoičan… (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Genius / Genije. Dužina trajanja filma: 104 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2016. Žanr: drama, biografski. Uloge: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman. Reditelj: Michael Grandage.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.