Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Igla ispod praga
Igla ispod praga

U bioskopima: Igla ispod praga

U ponedeljak, 12. decembra od 20.00, u velikoj dvorani Sava centra biće održana premijera srpsko-crnogorskog filma „Igla ispod praga“.

Posle brojnih domaćih i svetskih festivala, „Igla ispod praga“ konačno će imati i beogradsku premijeru. Odmah posle premijere, film će biti na redovnom repertoaru domaćih biskopa.

Delo reditelja Ivana Marinovića crna je komedija o stanovnicima sela na poluostrvu koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time reše sve svoje probleme, u čemu im smeta pop koji odbija da proda svoj deo.

Film je sniman u predivnom ambijentu Boke Kotorske i Luštice. Scenario Ivana Marinovića je inače osvojio nagrade na Jerusalem Film Lab radionici 2014. godine, kao i na Cinelink programu Sarajevo Film Festivala iste godine. (danubeogradu.rs)

Naziv filma: Igla ispod praga. Države i godina proizvodnje: Srbija i Crna Gora / 2016. Dužina trajanja filma: 100 minuta. Žanr: komedija. Uloge: Nikola Ristanovski, Ljubomir Bandović, Seka Sablić, Bogdan Diklić, Leon Lučev, Dejan Đonović… Reditelj i scenarista: Ivan Marinović.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.