Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Putnici
Putnici

U bioskopima: Putnici

U domaćim bioskopima prikazuje se film „Putnici, naučno-fantastični triler sa Krisom Pretom i Dženifer Lorens.

Iako SF i to u dubokom svemiru film „Putnici“ je ljubavna priča.

Na koji način može čovek da se zabavi kad se tokom intergalaktičkog putovanja probudi 90 godina pre dolaska na cilj? To će otkriti Džim i Aurora – dvoje putnika čije su se komore za spavanje pokvarile i na taj način ih probudile iz dugogodišnje hibernacije.

Posada i putnici su na svemirskom brodu u kriogenom stanju, zbog prirode putovanja koje je veoma dugačko. Na hiljade njih nalazi se na brodu, svi sa jednom misijom, da nasele novi svet. Međutim, problem nastaje kada se jedan od putnika probudi, jer je ostalo još 90 godina putovanja do konačne destinacije. Umesto da živi sam dok ostali spavaju i umre u samoći pre stizanja na cilj, on će probuditi jednu putnicu. Na brodu se nalazi i robot koji shvata nezavidnu situaciju u kojoj se nalaze Lorensova i Pret.

Dok Džim i Aurora pokušavaju da razotkriju šta se tačno krije iza njihovog preranog buđenja, tako se između njih dvoje javlja uzajamna privlačnost… Sve do trenutka kada se brod pokvari, a njih dvoje konačno otkriju zastrašujuću istinu o tome zašto su ranije probuđeni.

Režiju filma „Putnici“ potpisuje Morten Tildum, koji je široj publici najpoznatiji po izuzetnom filmu „Igra kodova“ iz 2014. godine. Scenario je napisao Džon Spejts, autor filmova „Najmračniji sat“ i „Prometej“, i aktuelnog hita „Doktor Strejndž“. Uloge tumače i Majkl Šin, Lorens Fišburn i Endi Garsija. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Passengers / Putnici. Dužina trajanja filma: 116 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2016. Žanr: naučna-fantastika. Uloge: Chris Pratt, Jennifer Lawrence. Reditelj: Morten Tyldum.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.