Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Withings Thermo – praktičan digitalni termometar!

Withings Thermo – praktičan digitalni termometar!

Iz kompanije Withings na domaće tržište je stigao još jedan zanimljiv i veoma koristan proizvod – Thermo – moćni digitalni termometar koji veoma brzo i precizno meri temeperaturu tela bez direktnog kontakta sa kožom tela/površinom glave. On je u biti čitava mala laboratorija za praćenje temperature tele i temperaturnih razlika, ali i više od toga – on je super digitalni termometar koji pruža prave savete kako da se visoka temperature dovede u normalu

Svojim izgledom Thermo sigurno ne podseća na klasične termometre kakvi se viđaju u apotekama i stacionarnim ustanovama – više podseća na neki moderan gedžet koji može da trekuje vitalne funkcije organizma ili na moderne ampule sa kojima se uzima krv pacijentima za raznorazne analize. Napravljen je od najkvalitetnijih materijala i opremljen je sa 16 infracrvenih senzora koji su u osnovi zaduženi za precizno merenje temperature. Zapravo, za detaljno očitavanje temperature tela pored pomenutih infracrvenih senzora veliku ulogu u slučaju ovog termometra igra i HotSpotSensor tehnologija koju je Withings godinama razvijao za ovaj proizvod, a koja skenira glavne arterije i vene na čelu osobe kojoj se meri temperatura. Pored skeniranja čeonog režnja (spleta vena i arterija koji se nalaze na njemu), očitavanje temperature se može dobiti i kratkim zadržavanjem (nekoliko sekundi) senzornog dela na čelu odrasle osobe ili deteta. Proizvođač tvrdi kako se u roku od svega jedne sekunde dobija čak 4000 merenja temperature, a prosek se uzima kao relevantni rezultat i ispisuje se na displeju.

Thermo se može koristiti potpuno samostalno, međutim u kombinaciji sa aplikacijom koja je dostupna za sve aktuelne mobilne platforme on se pretvara u lekara/savetnika koji krajnjem korisniku pruža detaljne informacije o tome šta sve može da uradi kako bi suzbio visoku temperaturu. Povezivanje se vrši preko Bluetooth ili WiFi konekcija, a prateća aplikacija je jednostavno rešena i nudi sve što je potrebno za detaljno praćenje povećanja ili smanjenja temperature. Temperaturne razlike se ispisuju na aplikaciji/disleju telefona svaki put kada se odradi novo merenje temperature, a variranja su obeležena posebnim bojama kako bi korisnik imao i uvid u vremenska razdoblja kada je temperature bila iznad proseka.

Da je Thermo savršen digitalni termometar dosta govori i činjenica da je proglašen za najinovativniji gedžet koji se brine o zdravlju u prošloj godini, kao i da je dobitnik prestižne CES nagrade za inovacije koje donosi. Sa svim svojim novotarijama apsolutno je gedžet koji svaka porodica mora da ima, pogotovo ako se uzme u obzir da paralelno mogu da ga koriste svi članovi porodice i da je higijenski jedan od najbolje rešenih proizvoda ovog tipa. Tu je i sjajna aplikacija koja ga čini dodatno zanimljivim naprednijim korisnicima, al ii mogućnost primene ovog termometra u bilo kom okruženju. Cena mu nije mala, šta više solidno je visoka, međutim kada se uzme u obzir da je ovo proizvod u koji se investira na duže staze i koji je iznad svega i neka vrsta odličnog savetnika u borbi sa visokim temperaturama onda 14.000,00 dinara (koliko vredi na domaćem tržištu) i ne zvuči baš tako mnogo kao što se čini na prvi pogled/čitanje. U jednoj rečenici – Withings Thermo je vrhunski dgitalni termometar koji mora da ima svaka porodica!

Video o Thermo termometru možete pogledati na ovom link-u.

Cena (sa PDV-om): 14.000,00 dinara

Kontakt: iStyle

Uređuje: DuB volonteri