Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ana Popović u Mikseru 14. januara
Ana Popović: “Trilogy”
Ana Popović: “Trilogy”

Ana Popović u Mikseru 14. januara

U svetu priznata i prepoznata kao kraljica bluza – gitaristkinja Ana Popović iz Los Anđelesa stiže u subotu 14. januara u Mikser House, pred beogradsku publiku.

Kao predgrupa nastupiće bluz / rok bend Cotton Pickers iz Mladenovca.

Ana Popović živi i i radi u Americi proteklih nekoliko godina. Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara i jedina gitaristkinja koja je bila deo all-star ture “Experience Hendrix” 2014. Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrade u Evropi i Americi, a nastupala je sa raznim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga.

Već godinama je zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Ovoga puta, Ana Popović će publici predstaviti svoj novi, i u dosadašnjoj karijeri najambiciozniji, projekat “Trilogy”, izdanje u kojem je objavila čak tri albuma u jednom! Trilogija se sastoji od 23 fank, rok/bluz i džež numere koje su producirane od strane dobitnika Gremija koji je radio sa Lorin Hil i Karlosom Saantanom, Vorena Rikera (Warren Riker), zatim dobitnika Gremija Toma Hembridža (Tom Hambridge) i Delfeja Marselisa (Delfeayo Marsalis), jednog od najpoznatijih trombonista, kompozitora i producenata u svetu džeza danas.

Bend Cotton Pickers nastao je 2004. godine i pripada grupi koncertno veoma aktivnih sastava. Mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima širom Srbije bili su odlična prilika da grupa stekne i opravda reputaciju odličnog live benda. Na njihovu karijeru su, kako navode, uticali Pink Floyd, Eric Clapton, B.B. King, Tommy Castro, Muddy Waters, Ana Popović i drugi,  čije pesme su obradili.

Ulaznice za koncert su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 1500 dinara za parter (promo parter 1200 dinara, prvih 200 ulaznica) i 2000 dinara za VIP galeriju (100 mesta).

Koncert počinje u 21 čas.

(danubeogradu.rs)

loading...