Naslovna » Izlasci » Festivali » Bioskop Fontana: 46. Filmski festival u Roterdamu
46. Filmski festival u Roterdamu - Mister Universo
Mister Universo

Bioskop Fontana: 46. Filmski festival u Roterdamu

U bioskopu Fontana biće predstavljen 46. Međunarodni filmski festival u Roterdamu (IFFR) koji se održava od 25. januara do 5. februara.

U novobeogradskog bioskopu, ali i u salama Eurocinema (Subotica) i Kupina (Niš) biće prikazan inovativni, interaktivni program IFFR Live u okviru kojeg će u više od 45 evropskih gradova simultano biti održane svetske premijere novih evropskih filmova.

Naša tri bioskopa deo su trećeg izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i omogućava našim gledaocima da zajedno sa hiljadama drugih prisustvuju ovim ekskluzivnim projekcijama.

IFFR Live je prvi ovakav program na planeti, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

Ono što IFFR Live platformu čini revolucinarnom je da će publika u bioskopima biti u mogućnosti da posle premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twittera (#livecinema), Facebooka (www.facebook.com/iffrotterdam) ili WhatsApp aplikacije na broj +316 3 1234 456.

Pored tri bioskopa iz Srbije, selekcija IFFR Live biće prikazana u evropskim dvoranama kao i u Izraelu i Singapuru.

Program IFFR Live će u Srbiji biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.

Cena ulaznice je 250 RSD. (danubeogradu.rs)

Filmski festival u Roterdamu – projekcije

Petak, 27. januar (19.00) Mister Universo
(Austrija, Italija, 2016), reditelji: Tizza Covi, Rainer Frimmel
Ukrotitelj lavova Tairo u potrazi je za srećom u ovom zanimljivom ostvarenju koje govori o životu na marginama italijanskog društva, u ovom slučaju cirkusu sa puno finansijskih problema…

Subota, 28. januar (20.00) Dom
(Home, Belgija, 2016), reditelj: Fien Troch
Gde i s kim se osećate kao kod kuće? Ovo je tema oko koje polemišu prijatelji tinejdžeri i njihove porodice u ovoj drami. Kome možete zaista verovati kada nemate gde?

Nedelja, 29. januar (20.00) Div
(The Giant, Švedska, Danska, 2016), reditelj: Johannes Nyholm
Možda je hendikepiran, ali Rikard Boberg je postavio sebi cilj osvajanja važnog prvenstva u igri Pétanque, francuskoj verziji boćanja. Misli da će tada biti zajedno sa svojom majkom, naročito uz pomoć džina iz svojih fantazija…