Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Kolarac: Povodom jubileja, Nemanja i prijatelji

Kolarac: Povodom jubileja, Nemanja i prijatelji

Velika dvorana Kolarčeve zadužbine obeležava 85 godina koncertnog trajanja, a jubileju u čast, u subotu 4. i utorak 7. februara, nastupiće naš poznati violinista Nemanja Radulović, na koncertu pod nazivom „Nemanja i prijatelji“.

Iako drugi termin nije bio planiran, zbog velikog interesovanja umetnici su odlučili da odvoje za beogradsku publiku vreme za još jedan koncert.

Ulaznice su za oba nastupa rasprodate u rekordno kratkom roku, a organizator najavljuje, u dogovoru sa izvođačima, i dodatna sedišta na pozornici.

Program

S. Rahmanjinov – Klavirski trio br. 1, ge-mol
J. Hajdn – Klavirski trio br. 39

Nemanja Radulović, violina
Maja Bogdanović, violončelo
Lor Favr-Kan (Laure Favre-Kahn), klavir

J. S. Bah – Čakona
Koncert za dve violine
Tokata i Fuga

Koncert „Nemanja i prijatelji“ muzički je događaj u ciklusu „Kolarac tvoj svet muzike“ koji drugu godinu zaredom predstavlja najveća imena i talente muzičke scene.

Koncerti oba dana počinju u 20 časova, uz cene ulaznica od 1.800, 2.000 i 2500 dinara.

Nemanja Radulović (31) uvek sa radošću prihvata poziv Kolarčeve zadužbine da nastupi u njenoj organizaciji. Koncert koji su zajedno realizovali u Studenstkom parku 2015. godine proglašen je koncertom godine, a tom spektaklu je prisustvovalo oko 5.000 posetilaca.

Nemanja je rođen u Nišu, školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima osvaja svet klasične muzike. Ima ekskluzivni ugovor sa diskografskom kućom Dojče gramofon, za koju je objavio tri kompakt diska. Poslednji, sa delima J.S. Baha, niže uspehe jedan za drugim odličnim kritikama, kao i prvim pozicijama na top listama najprodavanijih izdanja.

Nemanja će na ovom koncertu nastupiti sa svojim dugogodišnjim saradnicima i prijateljima sa kojima deli scenu – orkestrom Dabl Sens (Double Sens), violinistkinjom Tijanom Milošević (u Bahovom duplom koncertu), Majom Bogdanović na violončelu i pijanistkinjom Lor Favr-Kan.

(danubeogradu.rs)

loading...