Naslovna » Izlasci » Festivali » Let’s Mix It: Better Lost Than Stupid u Beogradu!

Let’s Mix It: Better Lost Than Stupid u Beogradu!

Prvi put pod imenom Better Lost Than Stupid, u okviru svetske turneje, dolaze u Beograd 24. februara Martin Butrih (Martin Buttrich), David Skueles (Davide Squillace) i Metajas Tanzmen (Matthias Tanzmann).

Do sada su zajedno i pojedinačno izvodili na visokoprofilisanim događajima i festivalima (Exit Festival, Creamfields, Tomorrowland…), a privukli su i veliki broj ljudi na Ibizi (Circoloco). U Njujorku 2010. godine se rodila ideja za ovakvim udruživanjem posle više nego uspešnog nastupa u klubu Electric Zoo.

Čuveni trio vratio se pod imenom Better Lost Than Stupid kako bi napravio veliku svetsku turneju.

Posle predstavljanja na BPM festivalu, Better Lost Than Stupid će posetiti razna mesta širom Evrope tokom februara, a jedno od njih je i glavni grad Srbije.

Tokom 2016. godine vredno su radili kako bi uzdigli Better Lost Than Stupid na naredni nivo 2017. godine, a kolaju glasine da spremaju još više muzike za album koji se očekuje 2018. godine te ova tura označava početak njihovog angažmana na tom projektu.

Let’s Mix It festival

U želji da se domaćoj publici predstavi nešto novo i potpuno drugačije, od 23. februara do 25. februara Beograd dobija još jedan, i to prvi zimski Festival elektronske muzike „Let’s mix it!“, koji će se održati na novoj klabing lokaciji – Skladište u Dunavskoj 67.

Posebno se ističe svojim lineup-om sastavljenim od izvođača koje do sada niste imali prilike da čujete u prestonici i Srbiji, a koji se nalaze u samom vrhu svetskih top lista i nezaobilazni su deo svih svetskih festivala i žurki.

Karte za festival „Let’s mix it!“ dostupne su na svim prodajnim mestima Eventim Serbia i GigsTix po ceni od 790 RSD i 1190 RSD za VIP zvanice.

Tokom tri festivalske noći, posetioci će imati dovoljno vremena da uživaju u najkvalitetnijoj muzici svetskih DJ imena i istraže svaki kutak novog prostora. Pored očekivane vrhunske produkcije samih stejdževa i neprikosnovenog ozvučenja, Skladište će biti smiksano interesantnim, drugačijim detaljima koji će vam definitivno izmamiti osmeh na lice i upotpuniti celokupni doživljaj.

Četvrtak, 23. februar
Henry Saiz live, Cid Inc, Johannes Brecht, Bokee

Petak, 24. februar
GAIN stage: Better Lost Than Stupid / Martin Buttrich, Matthias Tanzmann i Davide Squillace/ , Francesca Lombardo, Alexandar Ivković, Marko Vuković
HEADROOM stage: Varhat b2b Janeret, iO (Mulen), Dušan Lazović b2b Milovan Stojanović

Subota, 25. februar
GAIN stage: maeve showcase / Mano Le Tough, The Drifter, Baikal, Isolee live /
HEADROOM stage: Sonja Moonear, Cabanne, Luka Vuković b2b Ivan Radojević, Mene

Na Let’s mix it! festivalu naći će se i jedan poseban stejdž u saradnji sa belgrade.fm radiom, novim domenom grada, gde ćete moći da uživate u muzici na malo drugačiji način. Belgrade.fm MUTE stage biće posebna poslastica za sve one koji žele momenat opuštanja i prepuštanja samo jednom čulu, čulu sluha. Ovaj mali stejdž dobio je pridev mute iz razloga što će njegovi posetioci slušati muzički mix isključivo preko slušalica. Kako biste čuli i neku među sebi omiljenim trakama, priključite se akciji „smiksaj svoj radio“.

Koncept festivala uključuje još jednu zanimljivost u vidu „interaktivne sobe“. Pomenuta prostorija sa instalacijom koju čine 4 interaktivne projekcije gde posetioci mogu da se igraju sa apstrakcijama sopstvenih pokreta u digitalnom okruženju pri čemu sami stvaraju zvučne i grafičke efekte. Korišćenje ove instalacije veoma je intuitivno i svako može da se igra.

Iznenađenja festivala se ne završavaju tu, „Let’s mix it!“ ekipa u saradnji sa Rejvstor brendom obradovaće mlade i urbane rejvere posebno dizajniranom linijom majica i aksesoara koja će moći ekskluzivno da se kupe na samom festivalu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.