Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mračni mol u Akademiji 28

Mračni mol u Akademiji 28

Koncert benda Mračni mol – Tribute to Smak otvoriće drugi deo koncertne sezone Kluba Akademije 28, ove subote 14. januara od 22.00.

Biće to jedinstvena prilika za sve istinske ljubitelje kvalitetnog domaćeg rokenrola da uživaju u muzici benda koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni ovih prostora.Za dž

★★★ O bendu Smak
Šumadijska rok grupa bez koje bi jugoslovenska rokerol scena bila siromašnija za istinsku atrakciju! („Džuboks“, avg. 1975)

Nastao krajem 60-tih godina prošlog veka u vidu trija, na relaciji Čačak-Kragujevac-Kraljevo, Smak je postao prepoznat po legendarnom gitaristi i kompozitoru Radomiru Mihajloviću Točku koji nikad nije imao potrebu da nauči note ali je iznedrio sopstveni gitarski štim i bezbroj bezimenih akorada koji se i dan-danas prosto zovu „Točkovi akordi“.

Poznate i manje poznate numere Smaka izvešće članovi mladog beogradskog benda Mračni mol koji je svoj prvi nastup pred prepunim Klubom Akademije 28 imao tokom poslednjeg Festivala tribjut bendova, u oktobru prošle godine.

Ulaz na koncert je slobodan a mesta se mogu rezervisati na 3619-342. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.