Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Novogodišnji koncert: Pavle Krstić

Novogodišnji koncert: Pavle Krstić

U velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 3. januara od 12.00, nastupiće pijanista Pavle Krstić.

Najperspektivniji mladi muzički umetnik u Srbiji za 2016. godinu, Pavle Krstić iz Novog Sada, muzičko je iznenađenje godine.

Mladi pijanista će nastupiti na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu u pratnji violončelistkinje Irene Josifoska, dobitnice ArtLink nagrade za 2013.

Posetioci koncerta 3. januara, koji je inače i prvi koncert u 2017. godini u Kolarcu, dobiće i najnovije CD izdanje ArtLink-a, dobitnika prošlogodišnje nagrade – mladog horniste Urmina Nes Majstorovića sa delima Štrausa, Mocarta, Rahmanjinova…

Pored ovog koncerta, za mladog laureata koncerte će organizovati i Muzička omladina Novog Sada, Kulturni centar Beograda, ArtLink Festival, Ljubljana Festival i drugi partneri iz zemlje i inostranstva.

Pavle Krstić – kratka biografija

Pavle Krstić je student prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova od 2013. godine. Počeo je da svira klavir sa šest godina, a osnovnu i srednju muzičku školu završio je u klasi Milene Apić.

Nastupao je kao solista na značajnim manifestacijama u prestižnim salama u Srbiji, kao i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji, Italiji, Nemačkoj, i drugim evropskim zemljama…

Dobitnik je stipendije na Internacionalnoj muzičkoj akademiji u Kneževini Lihtenštajn i redovno učestvuje na intenzivnim nedeljama i aktivnostima Akademije, te je kao istaknuti polaznik nastupao na Festivalu „Next Generation“ u Švarcajskoj (2016).

Povodom dobijanja nagrade za Najperspektivnijeg mladog umetnika, Krstić je izjavio:
– Osim što je ogromna čast, vidim ovu nagradu kao priliku za razvoj u svakom smislu. To je jedna od retkih nagrada koja mladom umetniku pruža pravu umetničku aktivnost i koja daje šansu za početak karijere. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.