Naslovna » Izlasci » Festivali » Plushmusic Festival Beograd od 20. do 22. januara

Plushmusic Festival Beograd od 20. do 22. januara

Na nekoliko popularnih lokacija od 20. do 22. januara biće održan prvi Plushmusic Festival Beograd.

Međunarodni O Mordent String Quartet nastupiće po prvi put u Beogradu, u subotu 21. januara od 20.00, u Kulturnom centru Grad. Sastav koji čine Hugo Ticiatti (violina), Daniel Rowland (violina), Gareth Lubbe (viola) i Julian Arp (čelo) izvešće Betovenov op. 133, Šubertovu „Smrt i devojku“ i još poneki pažljivo odabran komad.

Posle kvarteta koji će nastupiti u Galeriji KC Grad, muzička fešta se nastavlja uzavrelom kombinacijom jedinog svetskog trubačkog benda bez trube.

Međunarodni sastav Agios Lavrentios Brass band rođen je u selu Agios Lavrentios na planini Pilion gde „kentauri i danas slobodno trče“. Sastavljen od osam saksofonista bend će izvesti repertoar koji se kreće od „new orelans-a“ preko rebetika do neobičnog viđenja Balkana.

Kao specijalni gost večeri pojaviće se sirijski maestro Ziad Rajab.

Koncert u KC Grad-u je deo prvog Plushmusic festivala koji se po prvi put održava u Beogradu od 20. do 22. januara.

Novozelandski saksofonista Hayden Chisholm uspešno vodi festival u Kelnu već sedam godina, okupljajući renomirane muzičare iz celog sveta u mešavini jazz, klasične, world i improvizovane muzike koja ruši granice među žanrovima.

U Beogradu će se svetski muzičari okupiti da sviraju tri dana i svojom muzikom zagreju zaleđenu prestonicu. (danubeogradu.rs)

Plushmusic Festival Beograd

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.