Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SC: Beogradski novogodišnji koncert

SC: Beogradski novogodišnji koncert

Pred nama je još jedan tradicionalni novogodišnji koncert, pravi beogradski. U Velikoj dvorani Sava centra u subotu 14. januara nastupiće Simfonijski orkestar i Hor RTS-a sa veoma interesantnim programom i značajnim gostima.

Ansambli Muzičke produkcije RTS i maestro Bojan Suđić najavljuju spektakularan praznični muzički program, sa hitovima umetničke muzike. Užitak će upotpuniti Dečji hor i Hor „Kolibri“.

Među gostima je jedinstvena Sonja Kalajić, umetnica na testeri, učenica najrenomiranijeg pedagoga ovog instrumenta Rodriga Gere, jedna od oko 150 umetnika koji sviraju na testeri kao instrumentu. Sonja je diplomirala i magistrirala violinu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

Publika će imati priliku da čuje i jednog od vodećih svetskih tenora, Zorana Todorovića, umetnika međunarodnog renomea i partnera svetskim divama, među kojima su Edit Gruberova, Džun Anderson, Violeta Uramana, Elena Garanča, Sonja Ganasi i druge.

Koncertu će poseban ton dati i nastup nacionalnog ansambla „Kolo“, koji će atraktivnim koreografijama upotpuniti praznično raspoloženje. Iz „Kola“ najavljuju da uz umetničku muziku i igru započinju drugi deo sezone, pod nazivom „energija tradicije“, pa će energija još jednom biti ključna reč njihove poruke publici.

Beogradski novogodišnji koncert počinje u 20 časova.
Ulaznice po ceni od 800, 1000 i 1300 dinara mogu se kupiti na blagajni Sava centra i preko prodajne mreže Eventim, u poslovnicama i onlajn.

(danubeogradu.rs)