Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » The Gipsy Kings u Hali sportova

The Gipsy Kings u Hali sportova

Posle deset godina u Beograd se vraća legendarna grupa Gipsy Kings by Mickael Baliardo – nastupiće 11. maja u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Koncert je prvo bio zakazan za 31. mart, ali je termin promenjen iz tehničkih razloga. Ulaznice kupljene za 31. mart važe i za novi datum. Svi koji zbog promene datuma koncerta žele da vrate ulaznice, to mogu učiniti na prodajnim mestima Eventima najkasnije do 10. aprila.

Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je The Gipsy Kings svetskim fenomenom i pravim kraljevima muzičke scene.

Njihovi hitovi „Volare“, „Bamboleo“, „Baila me“ i drugi, napraviće istinski vatromet dobrog raspoloženja u novobeogradskoj hali.

The Gipsy Kings su deo nekolicine izuzetnih umetnika u istoriji muzike koji su osmislili univerzalni muzički stil. Posle šest Grammy nominiacija u kategoriji „World Music“, konačno su 2014. osvojili nagradu za album „Savor Flamenco“.

U proteklih 28 godina, grupa je išla na nakoliko svetskih turneja i prodaja više od 25 miliona albuma širom sveta. Njihove numere su široko poznate publici i doživele su brojne obrade.

Uspeh na svim meridijanima ovi muzičari duguju, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike. Mnogi ne znaju da je jedan od rodonačelnika današnjeg stila benda Manitas de Plata, čije je pravo ime Rikardo Baliardo, svakako jedan od najvećih gitarista svih vremena.

Pošto je prenos s kolena na koleno deo romske kulture, tako je Manitas de Plata uticao i na svoje sinove Tonina, Žaka i Morisa koji su originalni članovi The Gipsy Kings. Kao potvrda romske tradicije, Mickael Baliardo pre šest godina je postao stalni član benda. Odmah je prepoznata njegova kreativnost i talenat kao muzičara i pevača. Mickael je sada i umetnički direktor grupe. On je veza između tradicije njihove muzike i obnavljanja žanra.

Na svim dosadašnjim nastupima The Gipsy Kings-a u našoj zemlji ulaznice su bile rasprodate. Stoga, nabavite ulaznice na vreme i ne propustite odličnu zabavu.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima po cenama od 1.900 RSD do 3.500 RSD. (danubeogradu.rs)

https://youtu.be/ZpeOOjLcRcI

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.