Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Veliki kineski zid
Met Dejmon u filmu "Veliki kineski zid"
Met Dejmon u filmu "Veliki kineski zid"

U bioskopima: Veliki kineski zid

Akcija, avantura, fantastika, spektakl… „Veliki kineski zid“, najskuplji film ikada u celini snimljen u Kini, sa oskarovcem Metom Dejmonom u glavnoj ulozi, u bioskopima je od četvrtka, 19. januara.

Režiju potpisuje Džang Jimo, majstor vizuelnih umetnosti, efekata i stila, jedan od najpoznatijih filmskih autora današnjice.

Radnja filma Veliki kineski zid je smeštena u drevnu Severnu Kinu. Vojnik plaćenik Vilijam Garin predvodi kvintet ratnika izmučenih u borbi, gladnih bogatstva, moći i slave. Jedan od njih, Francuz po imenu Bušard, poseduje znanje o novom oružju, eksplozivnom barutu koji im svima može doneti novac o kojem sanjaju.

Nakon što su jedva preživeli okršaj sa pustinjskim plemenom, grupu je jedne noći napao nevidljivi neprijatelj. Pre nego što su izgubili saputnike u tom napadu, Garin i Tovar su uspeli da uzmu čudan, magnetni kamen, kao i još jedan trofej – odsečenu kandžu onoga što ih je svirepo napalo. Nešto što nikad do tad nisu videli.

Dva preživela stižu do Kineskog zida i predaju se nepoznatoj vojsci koja se zove Bezimeni red. Borave unutar zaštićenog okruženja po imenu Tvrđava grad, užurbanoj vojnoj ispostavi s neverovatnim tehnologijama, koje im pomažu da zaštite stanovnike od nečeg zlog što se nalazi izvan zida.

Kad talasi zastrašujućih zveri koje nameravaju da prožderu svet opkole masivnu strukturu, potraga glavnog junaka za bogatstvom pretvoriće se u putovanje ka herojstvu. On se priključuje ogromnoj armiji elitnih ratnika i suočava sa nezamislivom i naizgled nezaustavljivom silom.

Između hrabrosti i straha. Između čudovišta i ljudi. Stoji zid koji nikad ne sme pasti.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: The Great Wall / Veliki kineski zid. Dužina trajanja filma: 103 minuta. Žanr: akcioni triler (3D). Države i godina proizvodnje: Kina, USA / 2016. Režija: Zhang Yimou. Uloge: Matt Damon, Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Hanyu Zhang, Eddie Peng, Lu Han, Kenny Lin, Junkai Wang, Zheng Kai, Cheney Chen, Xuan Huang, Andy Lau.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.