Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Zakon noći
"Zakon noći" - režija, scenario i glavna uloga Ben Aflek
"Zakon noći" - režija, scenario i glavna uloga Ben Aflek

U bioskopima: Zakon noći

Dramatičan kriminalistički triler „Zakon noći“ američkog oskarovca Bena Afleka u bioskopima je od četvrtka, 12. januara.

U najnovijem ostvarenju koje potpisuje kao režiser, Aflek je glavni glumac i autor scenarija, napisanog na osnovu istoimenog nagrađivanog bestselera poznatog američkog pisca Denisa Lahena (Dennis Lehane). Podsetimo, Aflekov film “Nestala bez traga” (Gone Baby Gone, 2007) takođe je nastao po Lahenovom romanu.

Radnja filma se događa u doba prohibicije i prati uspon Joea Coughlin-a od sitnog kriminalca do jednog od najpoznatijih gangstera Amerike. Joe Coughlin, najmlađi sin uvaženog bostonskog policajca, već je odavno okrenuo leđa svom strogom i pravilnom odrastanju. Nakon što je tokom detinjstva “diplomirao” na sitnim krađama, Joe je postao najstrašniji gradski mafijaš koji uživa u uzbuđenjima i ulozi odmetnika. Ali, život sa druge strane zakona sa sobom nosi visoku cenu. U vremenima nemilosrdnih ljudi, ambicija, keša, ilegalnog alkohola, oružja i bitke za kontrolu tržišta, nikome – ni članovima porodice, a ni prijateljima – ne može se verovati. (danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Live by Night/ Zakon noći. Dužina trajanja filma: 129 minuta. Žanr: drama. Države i godina proizvodnje: USA / 2016. Režija i scenario: Ben Affleck. Uloge: Ben Affleck, Scott Eastwood, Elle Fanning, Zoe Saldana, Sienna Miller, Chris Cooper, Brendan Gleeson.