Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Zona Zamfirova – drugi deo
Zona Zamfirova - drugi deo

U bioskopima: Zona Zamfirova – drugi deo

U utorak, 24. janura od 20.30 u Sava centru, premijerno će biti prikazan film „Zona Zamfirova – drugi deo“.

Svečanoj beogradskoj premijeri prethodiće pretpremijere po Srbiji od 18. januara, a uporedo sa premijerama od 25. januara po većim gradovima Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, uslediće i premijere putem mreže mobilnih bioskopa kao i u dijaspori.

U beogradskim bioskopima film će se prikazivati od 26. januara.

Petnaest godina pošto je ekranizovana ljubavna priča Stevana Sremca o Zoni i Manetu, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču „Zona Zamfirova – drugi deo“ o životu u braku čuvenog para, dve godine posle venčanja.

U nastavku njihovu ljubavnu sagu dočaraće Brankica Sebastijanović kao Zone i Milan Vasić kao Mane, a film je režirao Jug Radovojević.

Zona Zamfirova - drugi deo

Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak, smešteni su u period između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, koji je zaslužan i za prvi film „Zona Zamfirova“, ističe kako je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota naše zemlje u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.

– Obuhvatili smo nekoliko krucijalnih porodičnih problema koji jednako tište mlade ljude i tad i sad. Uveren sam da će film na najlepši način promovisati porodicu i naše društvo – naglašava Mitić, čija je producentska kuća zajedno sa „Pink International“ snimila nastavak najgledanijeg domaćeg filma.

Glumac Milan Vasić kaže kako mu se čini da je uloga Maneta pisana upravo za njega:
– U filmu imamo tragediju, dramu, komediju, akciju i srećan kraj, sve što je potrebno za pravi, veliki film.

Uloge tumače zvezde domaćeg glumišta: Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Tanja Bošković, Milan Lane Gutović, Ivan Bekjarev, Goran Jevtić, Nela Mihajlović, Branko Đurić, Dragan Vujić Vujke, Miki Krstović, Jugoslava Drašković, Milan Kalinić, kao i gost iz Makedonije glumac Nikola Ristanovski koji tumači Hadži Zamfira.

Scenografiju potpisuje Sale Denić, kostimograf je Jelena Stokuća, direktor fotografije Dimitrije Joković, a kompozitor Aleksandar Sale Sedlar.

Distributer filma je Art Vista. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.