Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Vizelj i Buč Kesidi 7. januara u Elektropioniru

Vizelj i Buč Kesidi 7. januara u Elektropioniru

Rokenrol bendovi Vizelj i Buč Kesidi održaće zajednički koncert u Elektropioniru u subotu, 7. januara od 21.00.

I publika i kritika i novinari i starije kolege imaju samo reči hvale za grupu Vizelj:

„Ako gledamo baš novije bendove, Vizelj mi je jako zanimljiv. Vizelj ima nešto što su imali i Šarlo Akrobata i rana Azra“. (Nikola Vranjković)

„Gde su mladi, tu je kažu, i šala. Ostavimo ovu odvratnu floskulu po strani, ali mlada tročlana gospodska družba zvana Vizelj zaista je duhovito pristupila ovom albumu. Kada biste sabrali sve godine članova ovog trija, Kit Ričards bi bio 15 godina stariji od njih! Aleksa Nedić, Veljko Milinković i Andrej Mladenović rođeni su posle albuma ‘Kiselo i slatko’ Partibrejkersa i čuvenog ‘Ad hoc kliće’ Ništa Ali Logopeda, a negde u vreme Kojinog ‘I Think I See Myself on CCTV’, ali sa svojim materijalom mogu da stanu uz trenutne radove pomenutih autora (onih koji su i dalje aktivni, prim. aut.) i da uopšte nemaju tremu“. (Balkanrock)

Bend je albumom „Naj Bolji“ ciljao da stvori kolaž različitih zvukova i atmosfera, i kao rezultat toga nastalo je izdanje koje skače sa hardkor panka na pijanu narodnu muziku, sa grandža preko fjužna na kantri, mešajući različite, često suprotstavljene uticaje. Iako ovo možda zvuči kao haos, postoji neki red u tom ludilu. Groteskna kombinacija zaraznih refrena od jedne reči, fanki gitara, klimavog basa i agresivnih bubnjeva održava bendov prepoznatljivi zvuk, a u isto vreme im dozvoljava da istražuju različite žanrove i ideje. Album „Naj Bolji“ našao se i u selekciji najboljih domaćih izdanja 2016. godine, portala Balkanrock.

Pored Vizelja, u Elektropioniru će 7. januara nastupiti i Buč Kesidi, mladi levoruki pančevački rokenrol trio poznat po hitovima „Jaa (imam plaan)“, „Pola pet“, „Stani!! Stani!!!“. I poznat po tome što je nastupao sa mnogim velikim imenima sa aktuelne scene, kao i na mnogim festivalima – Exit, Arsenal Fest, Berlin Music Fest München…

Ulaznice po ceni od 300 RSD mogu da se nabave na veče koncerta, na ulazu u Elektropionir. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.