Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Ričard roda
Vrabac ili roda - šarmantni Ričard roda
Vrabac ili roda - šarmantni Ričard roda

U bioskopima: Ričard roda

Posle nepune tri nedelje od premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, kompjuterski-animirani filmRičard roda“ stiže u četvrtak 2. marta u srpske bioskope. 

Vrabac Ričard, siroče kog su od rođenja odgajale rode, veruje da je jedan od njih. Ali kad dođe vreme za migraciju, njegova porodica roda mora da mu otkrije pravi identitet i da ga ostavi u šumi, jer ne bi preživeo putovanje do Afrike.

Odlučan u tome da dokaže da je on ipak roda, Ričard će krenuti sam na jug. Pridružuju mu se ekscentrična sova sa izmišljenim prijateljem i narcisoidni papagaj, disko-pevač. Na ovom epskom putovanju oni će nabasati na brojne prepreke, poput smrtonosnih šišmiša, golubova koji su zavisnici od interneta, vrana mafijaša i gromoglasnog džambo džeta. Kad konačno stignu u Afriku, Ričard će morati da spasi svog brata rodu iz kandži čudovišnog medojednog jazavca.

Najmanja roda će morati da nauči da posmatra sebe kao najvećeg vrapca kako bi oslobodila svoj pravi potencijal i ponovo se ujedinila sa svojom porodicom.

Film je sinhronizovan.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Richard the Stork / Ričard roda . Dužina trajanja filma: 84 minuta. Žanr: animirani, avantura. Država i godina proizvodnje: USA / 2017. Režija: Toby Genkel, Reza Memari.