Naslovna » Izlasci » Besplatna škola emocija i komunikacije za mlade

Besplatna škola emocija i komunikacije za mlade

Cepora – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine realizuje Školu emocija od 6. do 7. februara i Školu komunikacije od 9. do 12. februara.
Depresija, agresivnost i anksioznost su sve češće pojave među mladima. Poslednjih godina sve je veći broj mladih koji pokušavaju, pa i izvšavaju samoubistvo iz navedenih razloga. Agresivnost koju sve češće i maloletnici ispoljavaju prema svojim vršnjacima, roditeljima i slabijima od sebe predstavlja opasnost po veliki broj života.

Nasilje nije samo fizičke prirode, nasilje je i psihička tortura nad određenim licem. Često su upravo nasilnici ti koji zaista pate dok vrše nasilje zbog raznik oblika psihoza, a bol koji osećaju žrtve nasilja je neminovan i evidentan. Upravo iz ovog razloga, potrebno je mladima posvećivati više pažnje i raditi na izgradnji njihovog emocionalnog i psihičkog razvoja, kako bi naučili da kanališu svoje emocije i usmeravaju ih na pravi način.

Škole emocije i komunikacije podrazumevaju interaktivna predavanja, edukativne radionice sa video materijalima i prezentacijama.

Radionice škole komunikacije služe unapređivanju veština prepoznavanja emocija i adekvatnog emocionalnog reagovanja. Na predavanjima polaznici  će učiti kako da uspešnije ispoljavaju empatiju, unaprede i razviju veštinu aktivnog slušanja i kako da na različite načine reše konflikte mirnim putem.

Časovi će biti održani u periodu od 9. do 12. februara u terminu od 16 do 20 časova.

Radionice se sastoje iz četiri dela raspoređena po danima.
Prvi dan – Emocionalna pismenost
Drugi dan – Aktivno slušanje
Treći dan – Asertivnost
Četvrti dan – Rešavanje konflikta

Škola emocija pruža praktična znanja iz oblasti psihologije i uči polaznike kako da unaprede veštine prepoznavanja i razumevanja sopstvenih i tuđih emocija, pravilnog načina upravljanja emocijama i kako postati emocionalno pismen. Polaznici će naučiti kako da podrobnije izuče izvesne prijatne i neprijatne emocije i daju im prostor koji im je potreban.

Časovi će biti održani u periodu od 6. do 7. februara i od 18. do 19. februara u terminu od 11 do 15 časova.

Obe škole održavaju radionice u Ulici Kneza Miloša 86 u Beogradu.

Broj na koji možete slati prijave i potražiti sve informacije u vezi sa radionicama je 069 772 331 ili na mejl office@cepora.org . (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)