Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Chick Corea Elektric Band u Kombank areni, 1. jula

Chick Corea Elektric Band u Kombank areni, 1. jula

Legendarni sastav predvođen jednim od kultnih jazz pijanista, Chick Corea Elektric Band, gostovaće u Kombank yreni, 1. jula 2017. godine.

Ova ekskluzivna turneja deo je proslave Chickovog 75. rođendana koju čini puna godina kreativne avanture a koja će kulminirati dvomesečnim nastupima u čuvenom njujorškom Blue Note Jazz Clubu.

The Chick Corea Elektric Band je jedan od nekolicine jazz ansambla koji su istinski uneli revoluciju u umetničku formu. Njihov istoimeni debi album iz 1985. godine, došao je kao grom iz vetra neba, spajajući jazz, rock, latino i funk sa zvučnim izumima koji i dalje zvuče futuristički.

Ovo je kvintet klasičnog sastava – Chick Corea na klaviru, Dave Weckl na bubnjevima, John Patitucci na basu, Eric Marienthal na saksofonu, Frank Gambale na gitari – koji je proizveo neprikosnoveni niz albuma u 1980-tim. Udarci njihovog uticaja ogledaju se od hip hopa preko EDM-a do najbitnijih džezera današnjice poput Snarky Puppyja.

Chick Corea – kultni muzičar

Chick Corea dostigao je kultni status na muzičkoj sceni. Klavijaturista, kompozitor i vođa benda, ušao je u jazz „Hall of Fame“ i NEA Jazz Master, jedan je od najviše nominovanih umetnika u istoriji Grammy nagrada sa čak 63 nominacija i osvojena 22 priznanja kao i određeni broj Latino Grammy nagrada.

Od klasičnog stila do avangarde, bebopa do jazz-rock fusiona, dečijih pesama do kamernih i simfonijskih dela, Chick je dodirnuo zapanjujući broj muzičkih baza u karijeri poigravajući se sa bendovima koji razbijaju žanrove.

Ipak, Chick nikada nije bio produktivniji nego u 21. veku bilo da svira akustični klavir ili električne klavijature, vodi više bendova, izvodi solo ili sarađuje sa značajnim muzičkim imenima.

Tri puta ove decenije nominovan je za „Umetnika godine“ u DownBeatu a i dalje ga drži neumorni stvaralački duh koji se stalno obnavlja kroz njegovu umetnost. Kao što je NewYork Times jednom napisao, on je „svetiljka uzavrele i večne mladosti“.

Ulaznice za tribinu 1 i 2 koštaju 2.490 RSD, a ulaznica za parter – 3.490 RSD. (danubeogradu.rs)