Naslovna » Izlasci » Film » Direktno: „Labudovo jezero“ iz Boljšoj teatra

Direktno: „Labudovo jezero“ iz Boljšoj teatra

U nedelju, 5. februara od 16.00, u bioskopu Cineplexx Ušće SC biće prikazan u direktnom prenosu balet „Labudovo jezero“.

Ne propustite delo koje je po prvi put izvedeno na sceni Boljšoj teatra pre 140 godina! Svetlana Zaharova svojom igrom ostavlja bez daha na najpoznatijoj svetskoj baletskoj sceni!

U palati, kraljevska porodica i njihovi gosti okupili su se na rođendanskoj proslavi princa Zigfrida. Na veličanstvenoj ceremoniji, mlade devojke pokušavaju da pridobiju njegovu pažnju, pošto Zigfrid mora da izabere ženu za sebe tokom bala.

Iznenada postaje svestan svojih budućih odgovornosti, on beži u noć i upoznaje čudno jato labudova na magičnom jezeru. Beli labud tokom dana, ljudsko biće noću, prelepa Odet čeka zakletvu prave ljubavi da prekine kletvu.

Velika legenda o zagonetnoj labud-ženi je jedna od najromantičnijih baletskih klasika, koja je na odgovarajući način smešten u eru otmenih romansi, koje su karakteristične po eleganciji, stilu i harmoniji.

Sa čuvenim lirskim uspehom Petra Iljiča Čajkovskog, „Labudovo jezero“ prikazuje tragičnu ljubav između princeze Odete i princa Zigfrida, i bez sumnje će biti izvedena do savršenstva uz pomoć neuporedive virtuoznosti velikog ruskog Boljšoj baleta.

U ulozi princeze Odete naći će se prima balerina Svetlana Zaharova, dok će joj društvo praviti najmlađi glavni plesač Boljšoj teatra Denis Rodkin.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. Kupovinom karata za četiri ili više baleta u sezoni 2016/2017 ostvarujete pravo na sniženu cenu ulaznice u iznosu od 1.000 RSD. (danubeogradu.rs)