Naslovna » Izlasci » Sport » Evropsko atletsko prvenstvo od 3. do 5. marta

Evropsko atletsko prvenstvo od 3. do 5. marta

Pred nama je najveći sportski događaj u Beogradu u ovoj godini – Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, koje će biti održano u Kombank areni od petka 3. do nedelje 5. marta.

Publika ima priliku da pozdravi i bodri srpsku atletsku reprezentaciju, koju čini 12 takmičara. Savezni kapiten Slobodan Popović odredio je atletičare i atletičarke koji su ispunili norme za nastup na Evropskom prvenstvu za sastav tima. To su: Ivana Španović (skok u dalj), Asmir Kolašinac (kugla), Amela Terzić i Goran Nava (1500 m), Tamara Salaški i Miloš Raović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Mihail Dudaš (sedmoboj), Dušan Makević (3000 m), Milica Emini (60 m prepone) i Milana Tirnanić (60 m).

Njihovi nastupi počinju već prvog dana, prema sledećem rasporedu:

U Beogradu se za evropske medalje takmiče i najveća imena atletike. Ugostićemo olimpijsku šampionku u skoku sa motkom, evropsku vicešampionku u dvorani  i evropsku šampionka na otvorenom Ekaterini StefanidiRut Beitia takođe olimpijska šampionka u skoku u vis, trostruka prvakinja Evrope na otvorenom i evropska šampionka u dvorani stiže u Beograd, kao i Suzana Kalur koja je svetska rekorderka na 60 metara prepone i dvostruka evropska šampionka u ovoj disciplini. Od muških takmičara tu će biti Pavel Maslak, dvostruki prvak Evrope i Sveta u dvorani na 400 metara.

Ukupno se očekuje dolazak više od 40 atletskih timova, sa preko 800 učesnika. Veliki sportski događaj u Beogradu pratiće više od 500 novinara iz 46 zemalja.

Ulaznice se mogu kupiti putem prodajne mreže Eventim i onlajn, po dnevnoj ceni karte od 500 dinara.

Takmičenja u petak i subotu počinju u 9.30, a u nedelju u 13.30 časova.

Upućujemo poziv navijačima da dođu u Arenu, pruže podršku srpskim reprezentativcima u borbama u izuzetno jakoj konkurenciji, i uživaju u atmosferi još jednog velikog sportskog događaja u Beogradu.

Podsećamo da je pre nekoliko dana prvi put u potpunosti postala funkcionalna mala sala Kombank arene. Ona ima 1.800 kvadratnih metara i posle atletskog prvenstva biće predata na korišćenje mladim sportistima. U salu se mogu smestiti tri košarkaška i dva teniska terena.

(danubeogradu.rs)

loading...