Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Rođendan džeza od 24. do 26. februara
Festival Rođendan džeza

Festival Rođendan džeza od 24. do 26. februara

Jedanaesti festival Rođendan džeza Akademije 28 biće održan od 24. do 26. februara u Nemanjinoj 28.

Jedinstvena kulturna manifestacija u svetu, ove godine obeležava najveći jubilej od postojanja ovog muzičkog pravca: stogodišnjicu od izdavanja prve gramofonske ploče sa zvukom džeza.

Stoti Rođendan džeza biće svečano otvoren u petak, 24. februara u 19.00, izložbom autentičnih džez fotografija srpskih džez festivala, pod nazivom „Srbija na džezu“.

U okviru muzičkog programa festivala koji će otvoriti eminentni srpski džez klavirista, Miloš Miša Krstić, istog dana od 22.30, u Klubu Akademije 28 nastupiće Jovan Maljoković Balkan Salsa Bend sa ekskluzivnim gostom iz Rusije, džez saksofonistom Olegom Kireyevim.Za dž

Subota, 25. februar, rezervisana je za koncert jednog od najinventivnijih i najperspektivnijih autorskih sastava sa ovih prostora, bend Fish in Oil, koji će nastupiti od 22.30.

Rođendan džeza – spektakl!

Centralna proslava ovogodišnjeg jubileja održaće se u pozorišnoj sali Akademije 28, u nedelju 26. februara od 20.00, upravo na dan kad je izdata prva džez ploča pre punih 100 godina.

Biće to pravi muzičko-scenski spektakl u izvođenju Beogradskog diksilend orkestra, jedine institucije tradicionalnog džeza na Balkanu.

Sa njima nastupa dvanaestočlani plesni ansambl, The Dixie Dance Show, gudački kvartet Take 4 i neki od eminentnih džez umetnika prestonice. Svečanosti će prisustvovati visoke zvanice iz domena kulture, umetnosti i diplomatskog kora.

Festival će zatvoriti beogradski sastav Hot Club of Belgrade, velikim klupskim koncertom u nedelju 26. februara od 22.00.

Ulaz na festival i prateće programe biće, kao i svake godine, besplatan.

Rezervacije mesta za koncerte u Klubu – 3619-342. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.