Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » KC Rex: The Black Heart Procession, 1. marta

KC Rex: The Black Heart Procession, 1. marta

Kalifornijski indie rock bend The Black Heart Procession počinje veliku evropsku turneju u sredu 1. marta u Beogradu, koncertom u Kulturnom centru Rex.

Poznata grupa, simbol izdavačke kuće Touch and Go Records, obeležava serijom koncerta dvadesetu godišnjicu osnivanja i izlaska prvog albuma.

Tokom godina postava The Black Heart Procession se menjala baš kao i njihova muzika, proširivala i smanjivala po potrebi, ali uvek je u srcu svega ostajala hemija između Pola Dženkinsa (Pall Jenkins) i Tobijasa Natanijela (Tobias Nathaniel). Ta hemija je stvarala muziku koja prkosi vremenu i žanrovima, ali i koja je duboko emotivna, uzbudljiva i inspirativna.

Za one koji vole istoriju sve je počelo od grupe Three Mile Pilot, koja je 1997. odlučila da ode na produženi odmor, a pevač/gitarista Pol i multiinstrumentalista Tobijas su krenuli dalje mračnijim, eklektičnim putem kao The Black Heart Procession. Tokom tog puta BHP su za jedanaest godina, kao putokaze drugima, usput ostavili šest studijskih albuma i više EP izdanja.

Danas, dvadeset godina kasnije, Pol i Tobi i internacionalni bend specijalno okupljen za ovu priliku, na turneji u čast izlaska prvog albuma BHP sviraće sve pesme sa njega, od prve do poslednje, kao i još poneku pesmu sa kasnijih ploča.

The Black Heart Procession vas pozivaju na jedinstveni događaj: „Pridružite nam se da se zajedno smejemo, plačemo i da se oslobodimo svih grehova bar na trenutak. Zajedno, možemo da obasjamo svet.”

Koncert počinje u 20:30 časova.

Ulaznice su u prodaji po promo ceni od 1000 dinara u Zaokretu (Cetinjska 15), kafeu Sikarica i u KC Rex, (Jevrejska 16, svakog radnog dana od 11 do 17 časova).

(danubeogradu.rs)

loading...