Naslovna » Izlasci » Muzika » KC Rex: Ilija Ludvig, 24. februara, bez buke

KC Rex: Ilija Ludvig, 24. februara, bez buke

U okviru muzičkog programa „Bez buke“ u Kulturnom centru Rex u petak 24. februara nastupiće beogradski kantautor i glumac Ilija Ludvig.

Serija koncerata “Bez buke” namenjena je uživanju u intimnoj atmosferi malog prostora, uglavnom uz akustične instrumente.

Gost Rex-a ovoga puta je Ilija Ludvig. Evo šta on kaže o sebi i kako ga drugi ocenjuju i vide.

lija Ludvig je rođen 1976. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi i voli. Iz muzičke anonimnosti izronio je 2007. godine, pojavivši se na kompilaciji PopDepresije „Jutro će promeniti sve?“. Od ostalih zvaničnih izdanja, Ilija je zastupljen i na kompilaciji „Pesme ispod pokrivača“ (2013) i Jason Molina Tribute: „Samo budi jednostavan“/Just Be Simple (2014).

Ilija većma komponuje, svira i peva po sobama i osnovno vaspitanje mu nalaže da bude tih, ispod glasa, da ne uznemirava ukućane i komšije (Ludvigove pesme su uznemiravajuće prirode – prim. prev). Baš zato će njegov nastup na „Bez buke“, uz pomoć prijatelja i u nedostatku žamora, moći na pravi način da dočara svu suptilnost i intimu muzike i pesme, koje je od kada je i Ilije. Ludviga, dakako.

Ivan Lončarević iz PopDepresije zapisuje: “Ilija svira gitaru i peva, ima stand-up nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno, angažovan je u borbi protiv svih nepravdi ovog sveta i voli da pokaže koliko mu je stalo do svakoga u auditorijumu. Ilija je pesnik i umetnik, zabavljač i muzičar. i Vudi Gatri i Skriming Džej Hokins i Bili Breg i Lu Rid, i Tusta i Arsen, i Sinan i Šaban. Ilija je Ludvig.”

Koncert počinje u 21 čas.

Ulaznice, po ceni od 300 dinara, mogu se kupiti u Kulturnom centru Rex, Jevrejska 16, svakog radnog dana od 11 do 17 časova, a na dan koncerta od 11 časova.

(danubeogradu.rs)