Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » MH: Ansambl Metamorfozis – Koncert za dame

MH: Ansambl Metamorfozis – Koncert za dame

U sredu, 8. marta od 21.00, u Mikser House-u Ansambl Metamorfozis održaće „Koncert za dame“.

I ovaj 8. mart u Karađorđevoj 46 protiče u znaku klasične muzike koja će sve dame, ali i njihove pratioce, odvesti na jedinstveno putovanje kroz svet muzike.

U godini u kojoj je ansambl dobio prestižnu nagradu za ansambl i izvođača godine „Muzika klasika“, beogradski Ansambl Metamorfozis, od svog osnivanja 2005. godine, pozicionirao se na srpskoj muzičkoj sceni kao uzbudljiv sastav koji nudi vrhunske inovativne interpretacije dela klasičnog repertoara, domaćih i stranih savremenih autora.

Metamorfozis najčešće nastupa bez dirigenta, predvođen harizmatičnim i energičnim Sašom Mirkovićem, i po potrebi proširuje ili menja svoj osnovni sastav dodatim instrumentima, elektronikom i scenskim elementima. Koncertna aktivnost i posvećenost izvođačkom poslu rezultirala je i prestižnom nagradom „Muzika Klasika“ za najboljeg izvođača (Saša Mikrović) i najbolji ansambl u 2016. godini.

„Koncert za dame“ ansambla Metamorfozis obuhvata atraktivan program domaćih i stranih kompozitora, uključujući i premijere „Muzika za zamišljene operske scene“, Irene Popović, i „Novo delo“, Vladimira Pejkovića.

Ulaznice nabavite na svim prodajnim mestima GigsTix-a i Mikser House-a, po ceni od 500 RSD. Cena će na ulazu biti 700 RSD. (danubeogradu.rs)

Metamorfozis – koncertni program

• Ivan Božičević – Memories of a Brich Tree (srpska premijera)
• Airat Ichmouratov – Viola Concerto
• Irena Popović Dragović – Muzika za zamišljene operske scene
• Peter Warlock – Capriol Suite
• Vladimir Pejković – Novo delo
• Astor Piazzolla – Le Grand Tangoaa