Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » MH: Miško Plavi – Tokyo koncert

MH: Miško Plavi – Tokyo koncert

U subotu, 4. februara od 21.00, Miško Plavi će održati po prvi put u Beogradu „Tokyo koncert“.

Direktno iz Japana, gde ga očekuje čak osam koncerata, od kojih su dva već rasprodata, Miško Plavi nastupiće pred domaćom publikom, ali za razliku od dosadašnjih nastupa, sviraće poseban program sa osvrtom na srpsku i balkansku muziku, koji obično svira samo u Japanu.

– Dragi moji, dođite da čujete program kojim sam uspeo deseti put da očaram Japance. Sviraću istim redosledom, kojim sam nastupio i 26. januara u Japanu. Biće dovoljno da zatvorite oči i naći ćete se u centru Tokija, na koncertu kojim sam zatvorio januarsku japansku turneju – kaže Miško Plavi.

Svira više instrumenata, a muzikom je počeo da se bavi osamdesetih u Beogradu kao gitarista, basista i klavijaturista, gde je učestvovao u stvaranju „novog talasa“ u nekoliko bendova poput grupe Piloti, ali i čuvenog EKV-a.

U poslednjih nekoliko godina njegova preokupacija je harmonika, a upravo sa ovim instrumentom napravio je zavidnu svetsku karijeru.

Od 2000. godine održao je više od 200 solo koncerata sa programom „Music Around the World“ na harmonici u najelitnijim muzičkim salama širom Japana.

U njegovoj plodonosnoj karijeri, potpisao je i muziku za nekoliko domaćih, američkih i francuskih filmova.

Ulaznice za koncert su dostupne na prodajnim mestima GigsTix-a po ceni od 800 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.