Naslovna » Izlasci » Festivali » Mikser: Festival sireva Balkana

Mikser: Festival sireva Balkana

U subotu i nedelju, 4. i 5. marta, u prostoru Mikser House biće održan peti festival sireva Balkana Balkan Cheese Festival.

Na izložbi autohtonih sireva publici će biti predstavljeno više od stotinu proizvoda iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije… Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste sireva i uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima. Biće predstavljeni i delikatesi među kojima su poslastice sa sirom i sladoledi od sireva.

Zemlja gost je Švajcarska, što će dodatno doprineti kvalitetu manifestacije.

Radno vreme Balkan Cheese Festivala je od 10 do 20 časova, oba dana.

U subotu 4. marta biće održana i predavanja, prezentacije na teme:

12.00 – Švajcarski sirevi: Istorijat, ekonomski značaj i vrste
13.00 – Švajcarski sir Raclette
14.00 – Švajcarski sir Tête de Moine
15.00 – Švajcarski sir Gruyère AOP

Za prisustvo predavanjima nije potrebna prethodna prijava.

Drugog dana festivala, u nedelju 5. marta u 18 časova, biće proglašeni sirevi pobednici festivala prema glasovima posetilaca.

Festival ima i više komponenti društvene odgovornosti.

Pored svoje osnovne misije, da spaja proizvođače autohtonih sireva sa konzumentima i doprinese očuvanju proizvodnje i održivosti svih segmenata poljoprivrede, osnaži proizvođače i doprinese tržišnoj konkurentnosti – festival i u samoj realizaciji dokazuje društveno odgovoran pristup kroz: besplatno učešće za Mlekarsku školu i besplatan ulaz za njene učenike, besplatno izlaganje za žene preduzetnice kroz njihova udruženja iz određenih regija i besplatno učešće za proizvođače sireva sa ugroženih ekonomskih područja.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara.

Ulaz za decu je besplatan.

Za prvih 15 mama koje dođu na festival sa bebama i malom decom (do 10 godina) jedan od izlagača, brend Kozari, darovaće poklon i prvog i drugog dana.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.