Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mikser: Pero Defformero i Nemesis

Mikser: Pero Defformero i Nemesis

Koncert novosadskog benda Pero Defformero, uz gostovanje jedine ženske melodic death metal grupe u Srbiji, beogradskog sastava Nemesis, zakazan je za petak 3. mart u prostoru Mikser House.

Pero Defformero je verovatno prvi bend sa ex-YU prostora koji je energiju heavy metal muzike spojio sa nakaradnošću turbo-folk pokreta, i time čitav pokret, kao takav, izvrgao ruglu i totalno ga izobličio. Bend osnovan 1993. godine vremenom je dobijao sve više sledbenika, pa mu se uz zasluženi status utemeljivača jednog sasvim novog žanra može zahvaliti i na čitavom spektru novih grupa koje su se pojavile…

Oni sa izuzetnom dozom humora pristupaju svom nastupu na bini, pa se svaki put može očekivati pravi frontmensko-gitarski stand up šou.

Nemesis je nastao krajem 2013. godine u Beogradu, po ugledu na Arch Enemy. Tokom prvog sastanka su shvatili da bi idealno rešenje bilo da u bendu sviraju samo devojke. Prvobitno su izvodile pesme drugih bendova, ali se trenutno bave isključivo autorskom muzikom.

U najavi za koncert organizatori ističu da će to biti “sva neklasična dela novokomponovanog gastarbajt-metala, u izvođenju tehnički prekvalifikovanih folk-metalaca široj publici nepoznatog imena Pero Defformero, a da bi sve ipak imalo smisla i ukusa, pobrinuće se mlade dame iz benda Nemesis.”

Koncert počinje u 21 čas.

Ulaznice se mogu nabaviti preko prodajnog sistema Gigstix, po pretprodajnoj ceni od 600 dinara za prvih 200 karata.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković