Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Nick Cave & The Bad Seeds u Beogradu 28. oktobra

Nick Cave & The Bad Seeds u Beogradu 28. oktobra

Jedna od najupečatljivijih pojava svetske muzičke scene, cenjeni autor i izvođač, Nick Cave sa svojim bendom The Bad Seeds, nastupiće 28. oktobra u Kombank areni.

Nick Cave & The Bad Seeds održaće koncert u okviru svoje svetske turneje na kojoj predstavljuju album „Skeleton Tree“ koji se našao na prvim pozicijama brojnih svetskih lista slušanosti dok mu je Guardian poverio pet zvezdica i opisao kao „remek delo ljubavi i razaranja“.

Nick Cave & The Bad Seeds prodali su više od pet miliona albuma širom sveta i ostavili dubok i dalekosežan uticaj na svetsku umetničku scenu.

• „Bili smo na čudnom mestu, ali ja napokon izlazim odatle i vidim svetlost koja treperi… Dobro je ponovo svirati“ – Nick Cave
„Nick Cave & The Bad Seeds je događaj, ne samo običan koncert“ – Daily Review
• „Biće potrebno čudo da bilo koji bend nadmaši takvo izvođenje“ – AMNplify
• „Jedan od najfinijih bendova na svetu“ – The AU Review

Prethodni nastup Nick Cave & The Bad Seeds u Areni proglašen je za najbolji koncert 2008. godine u Srbiji. Ovo je bio jedan od najdužih koncerata ovog muzičara koji je trajao blizu 150 minuta pri čemu je Nick Cave više puta ispunjavao muzičke želje svojih fanova.

– Prvi bis trajao je oko sat vremena. Svaka sledeća pesma podizala je raspaljenost atmosfere, a Kejv se još više opustio svojim „rokerskim akrobacijama“ za mikrofonom… – izveštavali su domaći mediji.

Nick Cave – One More Time With Feeling…

Nov album koji će pored svojih starih pesama, predstaviti u Kombank areni, 28. oktobra, nastajao je u periodu kada je Kejv izgubio sina i objavljen je dan posle premijere dokumentarca novozelandskog reditelja Andrewa Dominika „One More Time With Feeling“ koji svedoči o muzičarevoj patnji i traumi.

„Skeleton Tree“ našao se na prvom mestu slušanosti u osam zemalja. Album je bendu doneo najviše pozicije ikada na britanskoj (UK: 2) i američkoj listi slušanosti (Billbord: 27). Nick Cave & The Bad Seeds su nedavno nominovani za Brit nagradu (2017) u kategoriji „Najbolja međunarodna grupa“.

Nick Cave & The Bad Seeds turneju su započeli nastupima u Australiji i na Novom Zelandu a od jeseni se premešta u Evropu u okviru koje će posetiti i Beograd.

Nick Cave dolazi sa svojim dugogodišnjim saradnikom, tekstopiscem Warren Ellisom kao i bendom koji čine Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica i Larry Mullins.  (danubeogradu.rs)

Cena ulaznice su 2990, 3590 i 3990 RSD. Karte mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima i na blagajnama Kombank arene, Bilet centra Beograda, Ušće SC, Doma omladine Beograda i putem sajtova www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.