Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Podsećanje na legendarni bend: Džim Morison zapevao u Domu omladine

Podsećanje na legendarni bend: Džim Morison zapevao u Domu omladine

U želji da što vernije ožive duh Džima Morisona i legendarnih „Doorsa“, u Beogradu su pre nekoliko dana zasvirali „The Doors Alive“, najbolji tribjut bend posvećen legendarnom američkom bendu.

Predvođeni harizmatičnim Majkom koji ima samo 21 godinu, „The Doors Alive“ su održali koncert u Domu omladine i na nešto više od dva sata oživeli Morisonove stihove.

The Doors Alive foto: Antonio Ahel

Obučen u autfit koji podseća na zvezdu šezdesetih godina prošlog veka Holanđanin Majk nam je objasnio šta je ono zbog čega najviše ceni Morisona.

– Džim je pre svega bio pesnik, a tek onda rok zvezda. Mislim da je i želeo da ga ljudi tako vide i prihvate. Verujem da je i rešio da se preseli u Pariz (Evropu) jer je tamo mogao da oseti veću inspiraciju. Trudim se da „skinem“ sve njegove pokrete i nabacim američki akcenat. Dajam sve od sebe – rekao nam je Majk dok se pripremao za koncert.

The Doors Alive foto: Antonio Ahel

Na glavi je već imao kožni šešir, a neposredno pred izlazak na binu u rasprodatom koncertu u Domu omladine uleteo je i u kožne pantalone. Kako kaže, oblači se u specijalnim radnjama, kako bi bio verodostojna kopija idola. U tome je odličan u šta se uverila i beogradska publika…Od garderobe do ponašanja na ivici skandala koje je pratilo Morisona tokom cele karijere.

The Doors Alive foto: Antonio Ahel

– Nisam bio sa bendom u Americi. Oni jesu, ali ja nisam jer tada nisam bio deo ekipe. Ne znam ni kakva je scena, ovde u Srbiji, al’ se radujem što ću da upoznam i vašu publiku – priznaje Majk i kratko dodaje:

The Doors Alive foto: Antonio Ahel

– Od „Doorsa“ najviše volim „L.A. Woman“ – dobacio nam je Majk, a na našu morbidnu šalu da će živeti još šest godina (Morison je umro sa 27, prim. aut.) samo se slatko nasmejao…(danubeogradu.rs)

loading...