Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pozorište na Terazijama: Mister Dolar, premijera

Pozorište na Terazijama: Mister Dolar, premijera

Mjuzikl „Mister Dolar“ biće premijerno izveden u petak 10. februara u Pozorištu na Terazijama. Pretpremijera je u četvrtak 9. februara, a publika će do kraja meseca imati priliku da vidi predstavu u još dva termina – 14. i 24. februara.

Nušićev komad „Mr Dolar“ prvi put se u istoriji pozorišta igra u formi mjuzikla, u adaptaciji i režiji Vladimira Lazića.

U brojnoj glumačkoj ekipi su Rade Marjanović (kao Aleksandar Matković), Marko Gvero, Duško Radović, Milan Milosavljević, Žarko Stepanov, Milan Antonić, Dušica Novaković i drugi, u ukupno 21 ulozi.

U predstavi učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Mjuzikl sadrži 17 songova u kombinaciji različitih žanrova, od džeza tridesetih godina 20. veka do narodnih pesama.

Dramaturgiju i tekst songova potpisuje Željko Miljanović, kompozitor originalne muzike je Ninoslav Ademović, autor muzičkih aranžmana i orkestracije je Aleksandar Sedlar koji je i dirigent, koreograf je Milica Cerović, scenograf Aleksandar Veljanović, kostimograf Vanja Popović.

Cene ulaznica su 1500 dinara u parteru i 1000 dinara na balkonu.

Predstava „Mister Dolar“ je u Pozorištu na Terazijama poslednji put je izvođena – pre 53 godine (premijera je bila 1954. godine, u režiji Marka Foteza, a zatim je komad ponovo postavljen na scenu 1964. godine). Dobro poznata dramska osnova, i Nušićeva veština prepoznavanja univerzalnih zapleta i osobina likova, čini da i posle 85 godina od nastanka teksta Mister dolar bude aktuelan. Značaj i moć novca je glavna tema i u novoj verziji, koju reditelj Lazić opisuje kao angažovani mjuzikl.

„Mister Dolar“ je 283. premijera Pozorišta na Terazijama.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.