Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pozorište Slavija: Žena bez srca, premijera

Pozorište Slavija: Žena bez srca, premijera

U pozorištu Slavija za četvrak 16. februar u 20 časova najavljena je premijera predstave „Žena bez srca“, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Slavenko Saletović.

Publika će na sceni imati priliku da vidi Marka Živića, Daniela Kovačevića, Vahida Džankovića, Stašu Radulović i Mihaila Laptoševića.

Adaptacija: dr Raško Jovanović
Scenograf: Boris Maksimović
Kostimograf: Danica Rakočević
Muzika: Branislav Pipović

Pretpremijera je zakazana za sredu 15. februar, a nakon premijere naredna izvođenja su 20. februara  i 2. marta.

Nadrealistička, ali romantično etička, pozorišna novela sa medicinskom naučno-fantastičnom pretpostavkom. Živeći i radeći u vremenu Andre Bretona, Luja Aragona, Antoanena Artoa, Pola Elijara, Filipa Supoa, Aleksandra Vuča, Oskara Daviča, Milana Dedinca, Đorđa Jovanovića, Koče Popovića i Marka Ristića, Branislav Nušić, srpski najznačajniji, najbolji i najpoznatiji komediograf, nije se mogao odupreti izazovu, a da se ne upusti u nadrealistički dramski ogled. Tako je nastala “Žena bez srca”, iznenađujuće snažna, misaona, etička a beskrajno bitna i zanimljiva drama “za sva vremena”. Teatar u kome je sve moguće, u kome se misli, govori i sluša; i stiže do čovekove suštine.

„Tekst se bazira na neverovatnoj medicinskoj, futurističnoj pretpostavci koja se kreće između života i smrti, ljubavi i mržnje. Briljantni Nušić uspeva da nas u potpunosti uveri u snagu onostranih sila. Možda ne moramo da imamo srce, ali ljubav će nam obezbediti život“, reči su reditelja, Slavenka Saletovića.

(danubeogradu.rs)