Naslovna » Izlasci » Film » Sava centar: Film „Povratak“, premijera

Sava centar: Film „Povratak“, premijera

Domaći film „Povratak“ (The Return), sa interesantnom internacionalnom glumačkom ekipom, imaće svečanu premijeru u Velikoj dvorani Sava centra u utorak 21. februara u 20.30 časova.

U debitantskom ostvarenju scenariste i reditelja Predraga Jakšića glavnu ulogu igra Lazar Rockwood, kanadski glumac srpskog porekla, kome je ovo 109. film u karijeri i prvi u Srbiji, na srpskom jeziku.

Uz njega, tu su i velika glumačka imena Holivuda – Džon Sevidž (John Savage), poznat po glavnim ulogama u filmu „Kosa“, „Lovac na jelene“, „Marijini ljubavnici“, „Kum 3“, „Tanka crvena linija“… i preko sto drugih, Majkl Pare (Michael Pare) glavni glumac u filmu „Vatrene ulice“ i mnogim drugim, i najpoznatiji kanadski glumac Nick Mancuso.

“Povratak” je poslednji film koji je snimio Milorad Mandić Manda.

Svoju prvu ulogu nakon 2003. godine ima Dubravka Mijatović, što predstavlja njen povratak na srpski film.

U “Povratku” igraju i Radivoje Raša Bukvić, glumac iz Srbije koji je snimio glavnu ulogu uz Brusa Vilisa u „Umri muski 5 – Dobar dan da se umre muški“, Vesna Stanojević, profesorka glume iz Londona, glavna glumica i partnerka Dragana Nikolića u filmu „Poslednji krug u Monci“, rok legenda Bora Đorđević, Rada Đuričin, Marko Adžić, Marka Hlebjan, Gorjana Janjić

Originalnu muziku uradio je Saša Milošević Mare, muziku u filmu izvode grupa „Vrane kamene“, Ivana Jordan i ansambl „Banatski kicoši“.

Direktor fotografije je Boris Šebez, montažerka je Ana Sremac, a producent Miodrag Jakšić.

Film „Povratak“ je svojevrsna psihološka studija, ispričana trilerskim žanrovskim obrascem, o povratniku koji nakon 40 godina dolazi u rodni kraj u kome više nema nikog svog. Za njim, iz Amerike, dolaze njegovi prijatelji ne bi li ga vratili nazad, a malo selo u Vojvodini postaje živo kao nikada do tada. Uz osećanje krivice što je u Srbiji ostavio i izneverio one koji su ga podigli, a u Americi nije uspeo da zaštiti svoju novu porodicu, junak, rastrgnut sumnjom, nesposoban je da objektivno sagleda stvarne događaje oko sebe. On lakše prihvata neverovatne nego očigledne odgovore, ne znajući da li se vraća kući time što dolazi u zavičaj, ili time što će se iz zavičaja vratiti u tuđinu.

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na biletarnici Sava Centra i putem Eventim mreže.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković