Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Balerina i Viktor
Balerina i Viktor
Balerina i Viktor

U bioskopima: Balerina i Viktor

„Nikada na odustaj od svojih snova“ – poruka je sa kojom u bioskope u četvrtak 23. februara stiže animirani avanturistički muzički film za decu i odrasle „Balerina i Viktor“.

Radnja je smeštena u poslednje decenije 19. veka i počinje u seoskom ambijentu Bretanje. Felisi, jedanaestogodišnja devojčica bez roditelja, ima jednu strast – plesanje.

Njen najveći san je da postane balerina Pariske opere. Kako bi ga ostvarila, Felisi i njen najbolji prijatelj, mladi pronalazač Viktor, smišljaju genijalan plan kako da pobegnu iz sirotišta i odu u Pariz. Budući da je spremna da učini sve da postane balerina, Felisi uzima identitet svoje suparnice Kamil kako bi je primili u baletsku školu.

Felisi nema formalno obrazovanje, ali ima strast i veliku želju da uspe. Sa mentorkom, tajanstvenom Odet, za koju se ispostavlja da je bivša primabalerina, i Viktorom na svojoj strani, Felisi se trudi dvostruko više kako bi ostvarila san i dobila ulogu Klare u baletu “Krcko Oraščić”.

Univerzalna tema, elegantni pokreti preuzeti iz baletskih koreografija, humor i raspevanost čine ovaj film vedrim i rado gledanim.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Ballerina / Balerina i Viktor. Dužina trajanja filma: 89minuta. Žanr: porodični, avantura, animirani. Država i godina proizvodnje: Kanada, Francuska / 2016. Režija: Eric Summer, Éric Warin. Uloge: Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler, Carly Rae Jepsen.

https://youtu.be/d8KAmxkXalo

Uređuje: Katarina Vidaković