Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Biser Bojane
U bioskopima: Biser Bojane

U bioskopima: Biser Bojane

U Velikoj dvorani Sava centra, 15. februara od 20.30, premijerno će biti prikazan film „Biser Bojane“.

Novu romantičnu komediju predstavlja uigrani producentsko rediteljski tim Milan Karadžić, Milutin Mima Karadžić i Dragan Đurković („Gorčilo“, „Budva na pjenu od mora“).

U središtu priče je Đorđe Popović (Slaven Došlo), mladi lekar iz Beograda, koji dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku Đorđe veruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. Odlazi u Crnu Goru gde upoznaje Lolu (Vanja Nenadić), mladu kajterku i ćerku policijskog inspektora, koja putuje na Adu Bojanu.

Nikola Popović (Mima Karadžić), posle višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi na kratko u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama.

Nikolu očekuje „vruć“ doček policije i bivših partnera zainteresovanih za dijamante. Spreman je na sve, ali ne i na susret sa sinom posle dvadesetpet godina. Sa druge strane, Đorđe, koji očekuje susret sa ocem, ne očekuje da će mu se na ovom putovanju dogoditi ljubav…

U filmu igraju i Mira Banjac, Andrija Milošević, Hristina Popović, Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Enver Petrovci, Miki Krstović, Mirko Vlahović, Emir Ćatović, Andrea Mugoša, Olivera Bacić, Momo Pićurić, Vojo Krivokapić, Dušan Kovačević, Ana Sakić, Marija Labudović…

Scenarista je Vlada Đurđević, reditelj Milan Karadžić, direktor fotografije Milan Tvrdišić, kompozitor Saša Milošević, montažer Aref Zaabi, kostimograf Dragica Laušević, scenograf Milan Jeremić, a produkciju potpisuju Dragan Đurković i Milutin Mima Karadžić.

Film će se od 16. februara naći na repertoaru bioskopa širom Srbije. (danubeogradu.rs)