Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Bostonski heroji
"Bostonski heroji", po istinitom događaju
"Bostonski heroji", po istinitom događaju

U bioskopima: Bostonski heroji

Film „Bostonski heroji“, snimljen na osnovu istinitog tragičnog događaja za vreme Bostonskog maratona, u bioskopima se prikazuje od četvrtka 2. marta.

Podsetimo, 15. aprila 2013. godine nedaleko od završne linije Bostonskog maratona na trotoaru su eksplodirale dve bombe, koje su ubile tri a ranile 264 osobe.

Film prati sam događaj, posledice, i poteru za počiniocima, koja je usledila. Policijski narednik Tomi Saunders brine o bezbednosti Bostonskog maratona u trenutku kada braća Carnajev izvode teroristički napad improvizovanim bombama ručne izrade. U haosu koji nakon toga nastaje, dok se zbrinjavaju povređeni, Saunders sa kolegama udružuje snage sa FBI da otkriju počinioce. Kako istraga napreduje braća shvataju da će uskoro biti otkriveni i pokušavaju da pobegnu iz grada. Da bi ih zaustavila, policija naredna četiri dana blokira grad. Postoji opasnost od krvavog obračuna širih razmera.

Film „Bostonski heroji“ treće je filmsko ostvarenje na kojem su sarađivali Mark Valberg i režiser Piter Berg. Interesantno je da su i prethodna dva, Lone Survivor (2013) i Deepwater Horizon (2016), snimljeni po istinitim događajima.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Patriots Day / Bostonski heroji. Dužina trajanja filma: 133 minuta. Žanr: drama, triler. Država i godina proizvodnje: USA / 2016. Režija: Peter Berg. Uloge: Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, John Goodman, Kevin Bacon, J.K. Simmons.

https://youtu.be/5MB5rc7HRnA