Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Podeljen
Podeljen / Split
Podeljen / Split

U bioskopima: Podeljen

Od četvrtka 16. februara u bioskopima je američki psihološki horor triler „Podeljen“, reditelja, scenariste i producenta M. Najta Šjamalana.

Disocijativni poremećaj u psihijatriji, odnosno, kako ga uobičajeno nazivamo „poremećaj podeljene ličnosti“ tema je novog ostvarenja Najta Šjamalana, režisera srednje generacije rođenog u Indiji, odraslog u Filadelfiji, koji je više od decenije poznat po filmovima u žanru fantastike.

Mentalna podeljenost ličnosti dugo je fascinirala i zbunjivala naučnike, posebno uverenje da neke osobe mogu da manifestuju i jedinstvene fizičke atribute za svaku od ličnosti unutar jednog bića.

Iako je Kevin (Džejms Makavoj) iskazao 23 ličnosti svom psihijatru doktorki Flečer (Beti Bakli), jedna je još uvek u senci, ali se sprema da se ispolji i nadvlada sve ostale. Primoran da otme tri tinejdžerke koje predvodi svojeglava i promućurna Kejsi (Anja Tejlor-Džoj), Kevin započinje borbu za preživljavanje sa svim ličnostima unutar sebe, kao i onima okolo, dok se zidovi među njegovim identitetima ruše. Za to vreme, devojke se bore da pobegnu, i to treba da učine pre nego što se pojavi zastrašujuća 23. ličnost.

Originalni naziv i prevod na srpski: Split / Podeljen. Dužina trajanja filma: 117 minuta. Žanr: triler, horor. Država i godina proizvodnje: USA / 2016. Režija: M. Night Shyamalan. Uloge: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Jessica Sula, Haley Lu Richardson.

(danubeogradu.rs)