Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: T2 Trejnspoting
T2 Trejnspoting, isti junaci, 20 godina posle
T2 Trejnspoting, isti junaci, 20 godina posle

U bioskopima: T2 Trejnspoting

Dugo čekani nastavak kultnog ostvarenje Trejnspoting – T2 Trejspoting reditelja Denija Bojla stiže u bioskope u četvrtak 16. februara.

Na gledaocima, a pre svega na ljubiteljima filma Trejnspoting iz 1996. godine, je da ocene koliko će novi ispuniti očekivanja. Ekipa je ista, junaci takođe. Irvin Velš, pisac po čijem je romanu napravljen prvi film, napisao je i nastavak, pod nazivom “Porno”. Oba puta autor scenarija bio je Džon Hodž. Upitan da li je moguć još jedan film po njegovom tekstu, Velš novinarima daje odgovor da ovo ne mora da bude kraj i da je veoma moguć Trejnspoting 3…

Vratimo se ostvarenju koje je pred nama, najavljeno rečima: “Prvo se ukazala prilika… Zatim je stigla osveta.”

Prošlo je dvadeset godina. Mnogo toga se promenilo, ali mnogo toga je ostalo potpuno isto. Mark Renton (Iven Mek Gregor) vraća se u Edinburg, na jedino mesto koje je ikada mogao nazvati domom. Svi ga čekaju: Spud (Iven Bremner), Sik Boj (Džoni Li Miler) i Begbi (Robert Karlajl). I drugi stari prijatelji takođe ga čekaju: tuga, gubitak, radost, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samodestrukcija i smrtna opasnost… Svi su se skupili kako bi mu poželjeli dobrodošlicu. Po drugi put.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: T2 Trainspotting / T2 Trejnspoting. Dužina trajanja filma: 117 minuta. Žanr: drama, komedija. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija / 2016. Režija: Danny Boyle. Uloge: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner, Robert Carlyle.