Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Uz Sajam turizma još tri sajma, od 23. februara
Sajam turizma, jedna od najposećenijih manifestacija na Beogradskom sajmu

Uz Sajam turizma još tri sajma, od 23. februara

Na Beogradskom sajmu će od četvrtka 23. do nedelje 26. februara biti održan 39. Međunarodni sajam turizma. Posetioci će u isto vreme moći da vide i tri srodne manifestacije – Sajam vina, Sajam suvenira i Sajam HORECA opreme.

39. Međunarodni sajam turizma

Hale 1, 1a, 2, 3 i 4

Na ovogodišnjem Sajmu turizma, čiji je slogan „Uživajte na vreme!“, predstaviće se više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja – Grčke, Egipta, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Slovenije, Bugarske, Indije, Mađarske, Tunisa, Nemačke… Prvi put svoje turističke potencijale predstaviće Nacionalna turistička agencija Kine, a posetioci će moći detaljno da se upoznaju i sa ponudom regiona Ruske Federacije.

Ovogodišnji učesnici su najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.

Zemlja partner 39. Sajma turizma je Crna Gora, destinacija koju domaćim posetiocima manifestacije ne treba posebno predstavljati.

Ekskluzivne sajamske cene i popusti od 5 do 50 odsto odavno su postali tradicija beogradskog Sajma turizma. Izlagači su pripremili najrazličitije aranžmane – od onih prikladnih za porodična putovanja, putovanja za mlade, odlazaka na daleke destinacije, preko „first minute“ ponuda za letnji odmor do aranžmana za tekuću zimsku sezonu.

Pored izlagačkog dela, kroz bogat prateći program učesnici Sajma promovisaće brojne festivale, manifestacije i važne događaje, kao i najznačajnije potencijale i planove.

13. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA

Hala 2 nivo C i Hala 3 A

Sajam HORECA pruža priliku kompanijama koje se bave proizvodnjom i distribucijom opreme za hotele i ugostiteljstvo da predstave najnoviji asortiman svojih proizvoda. U izlagačkom delu posetioci mogu da vide opremu za kuhinje, restorane, barove, hotele, sigurnosne i rezervacione sisteme, posteljinu, opremu za čišćenje, pekarski i poslastičarski program, opremu za bankete, stručnu literaturu i publikacije. Posebnu pažnju na Sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme zavređuju proizvođači i uvoznici poznatih brendova u oblasti IT rešenja u HORECA sektoru, ozvučenja i rasvete. Ove godine veći je broj izlagača: 80 iz 11 zemalja.

13. Sajam suvenira “Posetite Srbiju“

Hala 4

Majstori starih i umetničkih zanata predstaviće proizvode rađene tradicionalnim tehnikama, ali prilagođene potrebama današnjice. Turističke organizacije koje u svojim aktivnostima imaju i suvenirsku prodaju, proizvođači suvenira, udruženja koja se bave očuvanjem i negovanjem starih i umetničkih zanata izložiće proizvode svog rada. Vlasnici seoskih domaćinstava pokušaće da osveže sećanje na ukuse zaboravljenih recepata, koji se prenose kroz generacije. Pored predstavljanja proizvoda, izlagači će imati priliku da razmene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smernice za pravljenje novih prepoznatljivih suvenira.

Izložba suvenira je prodajnog karaktera. Posetiocima se pruža mogućnost da se upoznaju sa elementima proizvodnje i kreativno učestvuju u pojedinim fazama izrade. Uz demonstraciju starih zanata biće prikazane neke od zaboravljenih veština kao što je pletenje mreža, slikanje na staklu ili pletenje korpi.

8. Međunarodni sajam vina BEOWINE

Hale 2B i 3A

Na sajmu učestvuju najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju „piće bogova“. Kao sastavni deo turističke privrede, BEOWINE će predstaviti mogućnosti vinskog turizma, turističku ponudu, smeštaj i gastronomske specijalitete kao i kompletnu opremu za vinarstvo i vinogradarstvo. Sajam je najveći do sada – preko 150 izlagača iz 12 zemalja izložiće svoje proizvode.

Pored vrhunskih vina, u izlagačkom programu zastupljene su i rakije, kao karakteristično piće naših krajeva i istaknuti srpski brend.

Radno vreme sajmova

Manifestacije se za posetioce otvaraju svakog dana u 10 časova.

Na dan otvaranja, 23. februara, sajmovi će raditi do 18 časova, drugog i trećeg dana sat duže – do 19 časova, a na dan završetka manifestacije hale će biti otvorene do 17 časova.

Cena pojedinačnih ulaznica je 300 dinara. Za grupne posete ulaznice koštaju 200 dinara. Parking se plaća 200 dinara na sat.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković