Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Vračar Rocks festival: Šaht u Božidarcu

Vračar Rocks festival: Šaht u Božidarcu

U petak, 24. februara od 20.00, na Vračar Rocks festivalu u Božidarcu nastupiće bend Šaht.

Grupa Šaht sada već tradicionalno u februaru u Božidarcu proslavlja godišnjicu postojanja, ovoga puta sa gostima – bendovima Trula romansa i Cepeni Ćunci.

Kultni Šaht nastao je davne 1989. godine. Do sada su Roga, Mladen i ekipa sa Vračara snimili šest studijskih i tri koncertna albuma i jedini su ulični pank bend iz jugoistočne Evrope koji je nastupao na najpoznatijem svetskom pank festivalu Wasted (Rebellion) u Velikoj Britaniji.

Trula romansa je sastav koji čine bivši i sadašnji članovi bendova Birtija, Miki Pirs, Prilično prazni i PogonBGD. Za samo godinu dana postojanja snimili su čak dva albuma, a prepoznatljivi su po brzom i žestokom punk/hard core stilu.

Cepeni Ćunci postoje od 1991. godine. Potiču iz pankerske prestonice juga Srbije – iz mesta Ladovica. Poslednjih godina su jedan od najaktivnijih bendova na domaćoj pank sceni, a na scenu Božidarca, doneće melodičan gitarski zvuk i krajnje originalne tekstove.

Ulaznice po pankerskoj ceni od svega 300 RSD dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), dok će na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, koštati 400 RSD. (danubeogradu.rs)