Naslovna » Izlasci » Izložbe » Zimski raspust za pamćenje: Muzej u srcu grada
Muzej u srcu grada

Zimski raspust za pamćenje: Muzej u srcu grada

Tokom zimskog raspusta, do 12 februara biće aktuelna manifestacija „Muzej u srcu grada“ u Muzeju Vuka i Dositeja (Gospodar Jevremova 21).

Proširujući dijapazon muzejskih programa, želja organizatora je da tokom školskih raspusta posetioci otkriju višestruke mogućnosti učestovanja, učenja i uživanja u boravku u muzeju.

Programi manifestacije su namenjeni svim zainteresovanim sugrađanima i posetiocima Beograda, a sastoje se od niza aktivnosti osmišljenih i za decu i za odrasle.

Ovo je program…

Petak, 3. februar od 12.00… Muzej za bake, deke i unuke.
Stručno vođenje za odrasle i Potraga za zagonetnim predmetom za decu omogućiće posetiocima prijatne trenutke u Muzeju Vuka i Dositeja.

Subota, 4. februar (19.00) – nedelja, 5. februar (10.00)… Radionica Noć u muzeju.
Prijavljena deca uzrasta od sedam do deset godina imaće nesvakidašnju mogućnost da provedu noć u Muzeju Vuka i Dositeja. Tom prilikom će, stičući nova prijateljstva, upoznati bolje muzej i ostavštinu Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića. (Sva mesta popunjena!)

Nedelja, 5. februar od 12.00… Kafane i mehane starog Dorćola.
Razgovor uz kafu sa sugrađanima.

Sreda, 8. februar od 18.00… Predavanje „Život narodnh bajki“ održaće dr Nataša Stanković-Šošo, Filološki fakultet u Beogradu.
Biće reči o poreklu i ulozi bajki u životu ljudi nekada i danas. Ulaz na predavanje je slobodan.

Petak, 10. februar od 12… Muzej za bake, deke i unuke.
Stručno vođenje za odrasle i radionica Moja mala mrtva priroda može biti zanimljiv sadržaj zimskog raspusta.

Redovni termini za vođenja kroz izložbenu postavku muzeja posvećenu Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću, kao i priča o zgradi muzeja, jednom od najstarijih stambenih objekata u Beogradu gde je započela rad Velika škola, preteča Beogradskog univerziteta, utorkom su od 12.00 i subotom od 17.00. Zainteresovani posetioci se mogu bez prijavljivanja pridružiti grupi u ovim terminima. Takođe, postoji mogućnost najave grupne posete muzeju na eduka@narodnimuzej.rs za koju se posebno organizuje vođenje kroz muzej.

Radno vreme Muzeja Vuka i Dositeja:
Utorak, sreda i petak – od 10.00 do 17.00
Četvrtak, subota – od 10.00 do 20.00
Nedelja – od 10.00 do 14.00
Ulaznica u muzej je 200 RSD, za decu 100 RSD, dok je nedeljom ulaz besplatan. (danubeogradu.rs)