Naslovna » Izlasci » Pozorište » BDP: Premijera predstave „Ženska posla“

BDP: Premijera predstave „Ženska posla“

Premijera komedije „Ženska posla“ po tekstu Milene Pavlović, u režiji Marka Jovičića, zakazana je za utorak 14. mart u Beogradskom dramskom pozorištu.

“Sa njima i bez njih” naslov je najave za komediju situacije o svadbi koja se nije dogodila, inspirisanu komadom Andžeja Saramonoviča „Testosteron“.

Četiri žene posle crkvenog venčanja, koje je prekinuto jer je mladoženja umesto sudbonosnog „Da“ izjavio naočigled svih svatova „da njegovo srce pripada drugoj“, dolaze u lokal u kome je je trebalo da se vesele. Ipak, tulum se nastavlja, ne prestaje, i to ne svatovni već trilerski, jer treba otkriti krivca za fijasko. Tema „muškaraca“ je neminovna u duhovitim prepirkama i raspravama četiri žene, a različitost između polova je ujedno ozbiljna i smešna – jer dobro je poznato da su „muškarci sa Marsa a žene sa Venere“, da ne mogu zajedno, ali ni jedni bez drugih.

Scenu i kostim osmislila je Staša Jamušakov.

Igraju: Danina Jeftić, Sandra Bugarski, Tatjana Kecman i Milena Pavlović Čučilović.

Predstava će biti izvedena od 20:30 časova na Novoj sceni, gde su i isto vreme zakazana još dva izvođenja do kraja meseca – u četvrtak 23. i petak 30. marta.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković