Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » BenQ RL2460 – ozbiljno dobar gejming monitor!

BenQ RL2460 – ozbiljno dobar gejming monitor!

RL2460 je moderno dizajniran monitor od strane komapnije BenQ kreiran sa namerom da postavi nova merila/pravila među monitorima za igranje RTS i MOBA igara, kako u igranju na PC mašinama, tako i u igranju na konzolama. RL2460 je zapravo pravi svedok verovanja da je igranje u detaljima i da gejming svet čine monitori prirodnih boja i maksimalne detaljnosti. Svaka karakteristika na ovom monitoru je detaljno promišljena i stvorena u saradnji sa profesionalnim igračima kako bi igračima RTS i MOBA igara, kao i onima koji igraju igrice na konzolama ponudila vitalnu vidljivost i kontrolu, ali i omogućila da svoje performanse podignu na novi, daleko viši nivo od standardnog.

Osnovu RL2460 monitora čini TN panel poslednje generacije sa odzivom tečnih kristala od 1ms (GTG) i maksimalnom rezolucijom od 1920×1080 piksela. Uglovi gledanja na ovom monitoru su odlični i iznose 170/160 stepeni, dok je prirodni kotrast podešen na 1000:1, a dinamički na 12M:1. Monitor je Wide tipa i ima dijagonalu od 24 inča (iz oznake se lako može zaključiti), dok je odnos njegovih stranica podešen na 16:9 – standarno, moglo bi se reći. Posebnost ovog modela (u odnosu na slična konkurentska rešenja) ogleda se i u tome što poseduje dva zvučnika ukupne izlazne snage od 4W (2x2W) i što može da reprodukuje do 16.7 miliona boja u spektru.

Tehnološki gledano RL2460 je jedan od najnaprednijih monitora u klasi i posebno se izdvaja po nekoliko zanimljivih tehnoloških inovacija. Gejmeri sada uz ovaj monitor mogu da vežbaju satima uz čist i jasan pogled zahvaljujući BenQ-ovoj novoj tehnologiji plavog svetla niskog intenziteta – Low Blue Light. Osvetljenje iz plavog spektra koje stvaraju obični monitori glavni je uzrok oštećenja vida, zamora očiju, glavobolje i poremećaja spavanja. Sada, uz mogućnost izbora različitih nivoa emisije plavog svetla, igrači mogu bolje da zaštitite svoj vid. Nema potrebe za posebnim žutim naočarima za dodatnu zaštitu vida, a igranje je jasno i ugodno/prijatno.

Razvijen u saradnji sa profesionalnim igračima, RL2460 omogućava uklanjanje treperenja na svim nivoima osvetljenja. To veoma efikasno smanjuje zamor očiju i podiže performanse prilikom igranja kroz nenadmašnu vizuelnu udobnost, čak i kod najzahtevnijih igrača koji sate provode pred monitorom. Naoružan tehnologijom protiv treperenja, ovaj monitor za igranje je epsko oružje protiv bilo koje vrste protivnika/neprijatelja. Sa druge strane loša vidljivost u mračnim scenama čak i najveštije igrače može koštati gubitka u igri. Tehnologija za prikaz boja Black eQualizer dizajnirana je da omogući dosad neviđenu kontrolu i vidljivost. Mračne scene se posvetljavaju, a da se ne osvetle previše područja slike koja već jesu svetla. To pomaže da se zadrži prikaz vitalnih detalja, omogućavajući gejmeru da jednostavno uoči neprijatelje tokom borbe i brzo reaguje u bilo kojoj situaciji.

Pored prethodno pobrojanih tehnologija RL2460 se odlikuje i jedinstvenim borbenim načinom/modom, a sve u cilju zadržavanja maksimalne koncentracije igrača. Potpuni fokus nad likovima je ključ u savladavanju svake igre. Kako bi povećao igračeve šanse za pobedu, BenQ je pozvao legendarnog igrača Justina „JWonga“ Wonga iz Evil Geniusesa da učestvuje u osmišljavanju Borbenog načina/moda. Kroz ovaj način prikaza na RL2460 monitoru, igračima se pruža pristup posebnim podešavanjima kalibracije boja kako bi lakše uočili likove u borbi, što im daje pojačanje koje poboljšava igranje i omogućava totalno uništenje protivnika.

RL2460 poseduje još mnoštvo sjajnih tehnoloških rešenja, koja su manje-više okrenuta ka poboljšanju kvaliteta slike. To logično značajno doprinosi krajnjem prikazu slike i reprodukciji boja. Konkretno, u slučaju ovog monitora sve boje iz spektra su maksimalno verno reprodukovane, dok je detaljnost podignuta na najviši mogući nivo. To potvrđuju apsolutno svi video, gejming i multimedijalni testovi, kao i napredni testovi slike. Sa ovim monitorom RTS i MOBA igrice zaista izgledaju sveže i moćno, tako da dileme nema, ovo je pravi, punokrvni RTS i MOBA monitor za sve prave ljubitelje ovih vrsta igrica.

Suma sumarum RL2460 je u svojoj klasi jedan od najboljih displeja za igranje gore pomenutih igrica, ali i više od toga, on je odličan multimedijalni monitor i vrhunski igrački monitor koji uživanje u pokretnim slikama podiže na daleko viši nivo od standardnog. Njegove najveće prednosti su svakako kvalitet slike koji nudi, velika dijagonala i sjajne tehnološke inovacije zbog kojih je to što jeste u klasi. Cena za domaće tržište mu za sada nije poznata, ali na osnovu svega što nudi ovaj monitor očekuje se da bude nešto viša – opravdano, svakako!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List

Uređuje: DuB volonteri