Naslovna » Izlasci » Pozorište » Boljšoj balet uživo u bioskopu Cineplexx Ušće SC

Boljšoj balet uživo u bioskopu Cineplexx Ušće SC

“Savremeni večernji balet” naziv je baletske predstave koja se, direktno iz Boljšoj teatra, u nedelju 19. marta satelitski prenosi, isključivo u bioskopima, širom sveta. U Beogradu je preuzima bioskop Cineplexx Ušće SC.

Prenos iz Moskve počinje u 16 časova i traje 160 minuta.

“Savremeni večernji balet” (Contemporary Evening, Ballet) je nova, ovogodišnja produkcija. Boljšoj se smelo suočava sa izazovom kombinovanja dela tri majstora savremene i moderne koreografije.

Po prvi put ansambl izvodi delo “Kavez”, čuvenog koreografa dobitnika Oskara Džeroma Robinsa, poznatog po izuzetnosti u oblasti vizuelizacije i prevođenja muzike u pokret. Dodajući ovome Landerov omaž klasičnom baletu u “Etidama” i folklorom inspirisano živopisno “Rusko doba” Alekseja Ratmanskog, “Savremeni večernji balet” spaja dela koreografa sa vrhunskim izvođačima.

Očekivani rezultat sinteze Robinsove energije, Landerove virtuoznosti i duhovite briljantnosti u izboru Ratmanskog sigurno će biti vrhunski doživljaj i za bioskopsku publiku, koji će je uvući u svet savremenog baleta.

Muzika: Igor Stravinsky, Carl Czerny, Leonid Desyatnikov
Koreografija: Jerome Robbins, Harald Lander, Alexei Ratmansky
Učestvuju: Prvaci, solisti i ansambl Boljšoj baleta

Boljšoj balet je, inače sedmu godinu zaredom otvorio vrata publici u bioskopima na ovaj način. Od sedam izvođenja u aktuelnoj sezoni “Savremeni večernji balet” je šesta baletska predstava. Predstoji još jedna, “Junak našeg doba”, u nedelju 9. aprila, koja će takođe biti prenošena u  bioskopu Cineplexx Ušće SC.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković