Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Babe u aprilu u Mikseru!

Babe u aprilu u Mikseru!

Grupa Babe posle više od 20 godina pauze, održaće svoj samostalni koncert u Beogradu, 1. aprila od 21.00, u Mikser House-u.
Babe su se na sceni pojavile 1992. godine, ali su sa iste nestale već sedam godina kasnije. Ipak, za to vreme uspele su da ostvare veliki uspeh i „uvuku se pod kožu“ omladini željnoj kvalitetne rok muzike.

Iza sebe imaju tri studijska albuma, jedan produženi i jednu kompilaciju. Pošto je ponovo okupljena ekipa 2013. godine, Babe su zabeležile nekoliko uspešnih festivalskih nastupa na Long Night Festu, Beer Festu, Arsenalovom zagrejavanju u Bašti SKC-a…

Beogradska publika imaće prilike da čuje čuvene hitove po kojima je bend postao prepoznatljiv poput: „Noć bez sna“, „Ko me ter’o“, „Da te vidim golu“ i „Slanina“, ali i nekoliko pesama koje do sada nisu svirane u javnosti.

– Novi album smo snimili, ali nikako da ga smiksamo i uvek bi nešto dodavali. K’o da, Bože mi oprosti, pletemo goblen. Zapravo, tragamo za još većim hitom od svih što smo imali do sada – objašnjava pevač i gitarista Žika Milenković.

https://www.youtube.com/watch?v=0cBlOQ7iUtw

U sastavu Baba, osim Žike, tu su i gitarista Zoran Ilić Ilke, basista Dejan Škopelja Škopi, bubnjar Goran Ljuboja Trut, kao i mlađi muzičari koji doprinose osveživanju Baba, a to su gitarista Stefan Aćimović i klavijaturistkinja Luna Škopelja.

– Koliko god da je prošlo od tada, glavno je da smo i dalje na okupu i da je 1. april dobra prlika za našu svirku. Gledaćemo da u Mikseru ne bude klasičan koncert, već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomerenog – najavljuje Žika.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 800 RSD i možete ih nabaviti preko Eventima i Gigstixa, kao i u Mikseru.
(danubeogradu.rs; Katarina Tomović)

Uređuje: DuB volonteri