Naslovna » Izlasci » Festivali » Hand Made festival u Dorćol Platz-u
hand made festival

Hand Made festival u Dorćol Platz-u

Drugi Hand Made festival biće održan 19. marta od 12.00 do 20.00 u Dorćol Platz-u.

Festival je namenjen svim kreativnim ljudima, kao i onima koji uživaju u tuđoj kreativnosti. Na festivalu će se naći radovi malih proizvođača običnih pa i neobičnih predmeta koji su napravljeni ručno.

Na Hand Made festivalu posetioci će biti u prilici da vide različite ručno pravljene predmete poput nakita, odeće, ali i mnogih drugih predmeta. Kako organizatori ističu „ovo je prilika da kupite nešto autentično sebi ili dragoj osobi, kao i da se upoznate sa hand made trendovima u gradu“.

Posetioci će imati prilike da učestvuju u radionicama na koje je stavljen poseban akcenat, jer organizatori žele da podsete ljude koliko toga mogu da naprave sopstvenim rukama.

Svi koji žele da se prijave za radionice na Hand Made festivalu, to mogu učiniti na handmadedorcolplatz@gmail.com .

Hand Made festival – program

13-14h Recikliranje, izrada pernica/nesesera od starog teksasa

Ova radionica je namenjena odraslima sa iskustvom ili bez njega.

Kombinovanjem materijala i boja, perlica, traka od starih i trenutno neupotrebljivih stvari, polaznici će naučiti da naprave nove pernice ili nesesere po želji. Organizatori poručuju da ponesete osmeh i omiljeni par farmerki!

15-16h Baza Crna Ovca Kreativna radionica

Radionica je namenjena deci od pet do 10 godina (i svima onima, koji se tako osećaju).

Cilj radionice je da deci približi svet umetnosti, podstakne njihovu maštu i kreativnost. Okružena papirima u boji, šljokicama i perlicama, deca će stvoriti neke nove svetove, one u kojima se čitaju knjige – i to je jako važno, one u kojima ne znamo za strah.

16.30-17.30h Crtanje mandala i raznoraznih šara

Radionica je namenjena odraslima i deci.

Za ovu aktivnost nije potreban nikakav poseban talenat, već samo spremnost i volja da se kroz liniju, oblik i upotrebu boje iskažu emocije i postigne neki vid unutrašnjeg balansa. Rad u grupi funkcioniše tako što se učesnici upoznaju sa tehnikom crtanja mandale (istorijat, simbolika, značenje), a onda kroz zadatu temu svako ponaosob pristupa izradi iste. Na kraju sledi razgovor o o crtežima, povezujući upotrebu oblika i boja za nekim psihološkim momentima koji su bitni za svakog od nas.

18-19h Pravljenje nakita od filca

Radionica je namenjena odraslima.

Planirano je pravljenje nakita od filca kombinovanjem različitih boja, tekstura i oblika.

(danubeogradu.rs; Katarina Tomović)


Uređuje: DuB volonteri