Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » KC Rex, bez buke: About Lorna

KC Rex, bez buke: About Lorna

U subotu 25. marta beogradska publika može da uživa u još jednom u seriji koncerata “Bez buke”. U Kulturnom centru Rex nastupa trip hop grupa About Lorna, a kao predgrupa gost iz Rusije WDWRM.

About Lorna je među retkima u svom žanru koji muziku izvode na srpskom jeziku. Članovi benda se već dobro poznaju iz nekadašnjeg sastava Lorna Wing. Oni su: Ivanka Simić (vokal), Čedomir Stanojević (gitara, vokal), Srđan Popov (bas, flauta) i Dragan Urošević (perkusije Roland SPD-20).

About Lorna ne stvara buku, ali pronalazi mesto za slojeve šumova, sabova i rasipajućih sintova između kojih uplove, najčešće meki, emotivni vokali i tišina. Strah od tišine se može savladati ili prigrliti, a članovi benda priznaju da i dalje rade na tome dok razvijaju nove aranžmane, jer žele da ostave prazan prostor za tišinu koja je, zapravo još jedan sloj zvučnog reljefa pesme. About Lorna se žanrovski širi, pa se neke od numera lako mogu svrstati, pored trip hopa, u elektro i dream-pop.

Pored novih pesama, publika će u Rexu moći da čuje i prepozna omiljene pesme sa prvog albuma Lorne Wing, ali u jednom poprilično drugačijem pakovanju.

WDWRM je eksperimentalni projekat Vladimira Smolyakova koji kombinuje različite žanrove, od sirove elektronike do mračnog ambijenta. Služeći se melanholičnim sintovima kao formom naracije, fokus projekta je da svakim nastupom ispriča posebnu priču i time stvori intimnu povezanost između naratora i slušalaca. WDWRM je osnovan 2014. godine, učestovao na brojnim umetničkim festivalima i kulturno-umetničkim manifestacijama kao što su Festival Horror & Fantasy Filma „Hrizantema“, Dev9t, DSPH Showcase… Nastupio je i u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu u sklopu „Projekta 0“.

Koncert počinje u 21 čas.

Ulaznice se, po ceni od 300 dinara, mogu kupiti u Kulturnom centru Rex (Jevrejska 16), svakog radnog dana od 11 do 17 časova, a na dan koncerta od 11 do 23 časa.

(danubeogradu.rs)