Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » (KKN) Kanda, Kodža i Nebojša – Promocija albuma „Uživo“

(KKN) Kanda, Kodža i Nebojša – Promocija albuma „Uživo“

Povodom promocije novog albuma „Uživo“, grupa Kanda, Kodža i Nebojša će nastupiti na Kontakt konferenciji 24. marta od 19.30 u Elektropioniru.

Pre nekoliko dana su KKN objavili novi album pod nazivom „Uživo“
. Snimke za koncertni album su izabrali sa nastupa koje su održali u poslednje dve godine – od izlaska albuma njihovog poslednjeg albuma „Volja za noć“ 2014. godine.

– Motiva za živi album ima više – osim koncertnog DVD-a iz 2006, kojim nismo bili u potpunosti zadovoljni i većinski koncertnog debija „Guarda Toma!“ iz 1996, bend praktično nema nijedan regularan živi album. Na dve pesme gostuje Nemanja Kojić, prijatelj i muzičar sa kojim smo često delili binu tokom decenija, a u jednoj nastupa i Martin Gak na đembeu, dugogodišnji ortak iz brojnih pustolovina – poručuju muzičari iz benda.

KKN je osnovan 1991. godine u Beogradu, a do danas je objavio sedam albuma.

Kako rok kritičar Dragan Ambrozić tvrdi – „KKN je sastav koji već 25 godina sa uspehom odgovara na pitanje kakav je rokenrol potreban u našim krajevima – strasan i angažovan, uvek u ljubavi sa publikom“.

Ime benda je nastalo kada su tadašnji članovi čitajući neke stare prevode romana Dostojevskog, uzeli arhaizme Kanda (valjda), kodža (mnogo), dok ime Nebojša pripadalo nekom detetu koje je živelo u istom bloku kao i bivši član grupe Rastko Lupulović.

Ulaz na svirku u okviru Kontakt konferencije je besplatan, a promotivna cena diskova na promociji iznosiće 600 RSD. (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)

 

loading...