Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert dečijeg hora „Kolibri“ na Kolarcu

Koncert dečijeg hora „Kolibri“ na Kolarcu

U subotu 1. aprila od 19 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine koncert će održati dečiji hor „Kolibri“.

Horom diriguje Ljiljana Ranđelović, mališane na klaviru prati Dragomir Bratić, a voditelj programa je Miloš Milovanović.

Kako je najavljeno, hor će otpevati 14 pesama, sledećim redosledom.

Molimo za finu tišinu
Kad bi meni dali
Proleće
Žir i prase
Žablja idila
Moma koja malo večera
Sejala Dinka
Rukovet
Želja
This little babe
Humpty dumpty
Sving bajka
Moi cipliatki
Zlatna kola

Dečji hor „Kolibri“, osnovan 1963. godine, deluje u sastavu Radio-televizije Srbije. Osnivač i dirigent najmlađeg ansambla u okviru Muzičke produkcije RTS bila je Milica Manojlović, koja je za 44 godine rada, do 2008. godine, stvorila jedan od najboljih dečjih horova u svetu.

„Kolibri“ je jedinstveni dečji hor prepoznatljive kulture pevanja, dopadljive interpretacije i visoko profesionalnog odnosa prema muziciranju gajenom u osmišljenoj ljubavi prema muzici, aktivnom primanju muzike čiju poruku jedinstvenim zadovoljstvom prenosi na slušaoce. Stav pri pevanju, disanje, osmišljavanje interpretacije, razumevanje teksta, bio on na srpskom ili ne, stavlja se u funkciju muzičkog izraza.

Hor je održao preko stotinu koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvovao u audio dramama, u televizijskim emisijama i serijama, kao i na filmu. Za sobom ima više desetina audio kaseta, singl i long-plej ploča i audio CD-a u izdanju PGP-RTB/RTS.

Hor danas vodi Ljiljana Ranđelović. Završila je Muzičku akademiju u Beogradu, odsek za muzičku pedagogiju. Od sedme godine se bavi horskim pevanjem i horskom muzikom. Godine 1995. postaje najmlađi član tada jedinog profesionalnog ansambla u zemlji – Hora RTS-a. U martu 2012. godine sa velikim zadovoljstvom i entuzijazmom, nastavlja put koji je Milica Manojlović započela.

Nastupi hora „Kolibri“ u Kolarčevoj zadužbini su tradicionalni i uvek dobro posećeni.

(danubeogradu.rs)